Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Totalt
1 h
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
5
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderKöttbullar
- 500 g nötfärs/blandfärs
- 1 dl ströbröd
- 1 ägg
- 1 gul lök
- 1 tsk salt
- 1 krm malen vitpeppar
-
2 msk
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
Potatismos
- 700 g mjölig potatis
-
75 g
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
-
1 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 0 kg vitpeppar
- 0 kg salt
- 0 kg muskotnöt (valfritt)
-
1 dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
Gräddsås
-
50 g
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- 3 msk mjöl
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
-
2 dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 1 msk kalvfond
- 1 msk svartvinbärsgelé
- 1 tsk kinesisk soja
- 0 kg salt
- 0 kg peppar
Dela recept
Instruktioner
Köttbullar
- Blanda mjölk med ströbröd. Låt svälla i 10 minuter.
- Tillsätt färs,lök, ägg och övriga ingredienser i ströbrödsblandningen.
- Arbeta färsen smidig.
- Fukta händerna med kallt vatten och forma jämna släta bullar.
- Stek köttbullarna i smör i 3-5 minuter
Potatismos
- Skala potatisen och koka den mjuk. Häll av vattnet och mosa potatisen med en potatisstöt.
- Blanda ner smör och grädde lite i taget och smaka av med salt och vitpeppar.
Gräddsås
- Smält smör i en kastrull eller stekpanna och vispa ner mjöl och lite av grädden till en tjock stuvning. Gärna i samma panna som du tidigare stekt köttbullarna i.
- Tillsätt resterande mjölk och grädde under omrörning.
- Låt sjuda på låg värme och tillsätt fond, gelé och soja.
- Smaka av och tillsätt eventuellt av med mer gelé eller soja. Krydda med salt och vitpeppar.
Till recepten
Dela recept