Ingredienser

4 portioner

  • 700 g kall kokt potatis av fast sort eller färskpotatis, skurna i mindre bitar
  • 3 dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35% 3,3 dl
  •     salt och vitpeppar efter smak
  • 150 g sockerärtor eller sallatsärtor, tunt skivade
  • 150 g rädisor, kvartade
  • 1 st röd lök, finhackad
  • 1⁄2 dl färsk dill, finhackad
  •     Tillbehör: rökt kalkon eller varmrökt fisk (t.ex. lax), gräslök till garnering

Ljummen potatissallad

Beskrivning

Vad passar bättre till grillmiddagen än en potatissallad? Utmärkt till sommarens festligheter och middagar när man ska bjuda många. Färskpotatis blandas med Valios laktosfria vispgrädde, rädisor, sockerärtor och färsk dill. En riktigt somrig potatissallad. 

Ingredienser

4 portioner

  • 700 g kall kokt potatis av fast sort eller färskpotatis, skurna i mindre bitar
  • 3 dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35% 3,3 dl
  •     salt och vitpeppar efter smak
  • 150 g sockerärtor eller sallatsärtor, tunt skivade
  • 150 g rädisor, kvartade
  • 1 st röd lök, finhackad
  • 1⁄2 dl färsk dill, finhackad
  •     Tillbehör: rökt kalkon eller varmrökt fisk (t.ex. lax), gräslök till garnering

Gör så här:

  1. Koka upp vispgrädde i en kastrull med lite salt och vitpeppar. Vänd ner potatisen, rör om och låt allt bli genomvarmt.
  2. Blanda i sockerärtor, rädisor, rödlök och dill och smaka av sältan.
  3. Häll upp i en skål och garnera med gräslök. Servera genast till rökt kalkon eller varmrökt fisk.

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Ljummen potatissallad


För mer information om maghälsa

Populära avdelningar