Ingredienser

4 portioner

  • 700 g kall kokt potatis av fast sort eller färskpotatis, skurna i mindre bitar
  • 3 dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35% 3,3 dl
  •     salt och vitpeppar efter smak
  • 150 g sockerärtor eller sallatsärtor, tunt skivade
  • 150 g rädisor, kvartade
  • 1 st röd lök, finhackad
  • 1⁄2 dl färsk dill, finhackad
  •     Tillbehör: rökt kalkon eller varmrökt fisk (t.ex. lax), gräslök till garnering

Ljummen potatissallad

Beskrivning

Ingredienser

4 portioner

  • 700 g kall kokt potatis av fast sort eller färskpotatis, skurna i mindre bitar
  • 3 dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35% 3,3 dl
  •     salt och vitpeppar efter smak
  • 150 g sockerärtor eller sallatsärtor, tunt skivade
  • 150 g rädisor, kvartade
  • 1 st röd lök, finhackad
  • 1⁄2 dl färsk dill, finhackad
  •     Tillbehör: rökt kalkon eller varmrökt fisk (t.ex. lax), gräslök till garnering

Gör så här:

  1. Koka upp vispgrädde i en kastrull med lite salt och vitpeppar. Vänd ner potatisen, rör om och låt allt bli genomvarmt.
  2. Blanda i sockerärtor, rädisor, rödlök och dill och smaka av sältan.
  3. Häll upp i en skål och garnera med gräslök. Servera genast till rökt kalkon eller varmrökt fisk.

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Ljummen potatissallad


Populära avdelningar