Fortsätt till innehållet
Ljummen potatissallad

Ljummen potatissallad

Vad passar bättre till grillmiddagen än en potatissallad? Utmärkt till sommarens festligheter och middagar när man ska bjuda många. Färskpotatis blandas med Valios laktosfria vispgrädde, rädisor, sockerärtor och färsk dill. En riktigt somrig potatissallad! Serveras med fördel tillsammans med rökt kalkon eller varmrökt fisk.

Ljummen potatissallad

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 700 g kokt kall potatis
  • 150 g rädisor
  • rödlök
  • 150 g sockerärtor eller salladsärtor
  • ½ dl färsk dill
  • 1 knippe gräslök
  • 3⅓ dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 0 kg salt och vitpeppar

Instruktioner

  1. Skär potatisen och rädisorna i kvartar. Skala och hacka rödlöken fint, strimla sockerärterna, hacka dillen och gräslöken fint.
  2. Koka upp grädden i en kastrull med lite salt och peppar.
  3. Vänd ner potatisen, rör om och låt allt bli genomvarmt.
  4. Blanda i alla grönsaker men spara lite gräslök till garnering. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera genast till grillat eller rökt kalkon eller varmrökt fisk.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.