Fortsätt till innehållet

Palak Paneer

Palak Paneer är en klassisk indisk rätt med indiska färskosten - paneer. Rätten kan man variera i både styrka och smak och passar bra tillsammans med ris, en klick crème fraiche och nygräddat naanbröd.

Palak Paneer

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • gul lök, finhackad
  • vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk rapsolja
  • 3 tsk garam masala, kryddblandning
  • 2 tsk ingefära, finriven
  • 2 tsk spiskummin, malen
  • 2 tsk koriander, malen
  • 1 tsk gurkmeja, malen
  • 200 g tomater, krossade
  • 200 g spenat, fryst
  • 200 g paneer
  • 2 dl
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%
    Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12% 200 g
  • 1 tsk salt

Instruktioner

  1. Fräs löken i oljan i en gryta några minuter tills den mjuknar.
  2. Tillsätt kryddorna och fräs ytterligare någon minut under omrörning.
  3. Tillsätt tomaterna och spenaten. Koka upp och koka några minuter.
  4. Skär osten i kuber och tillsätt med crème fraiche. Låt allt blir varmt. Smaka av med salt.
  5. Servera med ris och en klick dream fraiche.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.