Påsktårta

Påsktårta

Påsktårta

Den här påsktårtan med smak av hasselnöt och färska mandariner är inspirerad av den goda budapestbakelsen. Påsktårtan är laktosfri, så att den passar fler magar.

8 Portioner
2 h
00 ratings

Ingredienser8 Portioner

125 g
1 dl
1 dl
Strösocker
2 st
Äggulor
1 ½ dl
Vetemjöl
½ dl
Hasselnötter, krossade
2 tsk
Bakpulver

Maräng

1 ½ dl
Strösocker
1 krm
Ättika
1 tsk
Vaniljsocker
1 dl
Mandelspån

Fyllning

1 ½ dl
Mandariner, konserverade
1 dl
2 st

Garnering

1 msk
Florsocker
8 st
Chokladägg
8 st
Marsinpanägg

Gör så här

  1. Blanda det mjuka smöret och sockret och tillsätt äggulorna under vispning.
  2. Blanda de torra ingredienserna för sig och sedan tillsätt i övriga blandningen tillsammans med mjölken.
  3. Bred ut degen i en rektangel (25x30 cm) på en bakplåtsklädd plåt. Förgrädda tårtbotten i mitten av ugnen i ca 10 min i 180 grader.
  4. Vispa äggvitorna för hand eller långsamt först med en elvisp i ca 1 minut.
  5. Tillsätt ättika och vispa ytterligare 1 minut. Tillsätt sedan socker och vaniljsocker lite i taget och vispa lite kraftigare i några minuter tills det har blivit ett fast blankt skum.
  6. Bred marängen på tårtbotten med en slickepott och strö över mandelspån. Grädda i mitten av ugnen i 180 grader i ca 15 min, tills ytan har blivit gyllenbrun. Låt svalna.
  7. Häll av vattnet för de konserverade mandarinerna. Vispa grädden med kvargen.
  8. Montera tårtan precis innan servering. Skär tårtbotten i två delar. Ta försiktigt bort bottenplattan av tårtan och lägg på ett serveringsfat. Spritsa ut fyllningen över botten och lägg på mandarinerna. Lägg på toppen av tårtan och dekorera med påskgodis och sprinka över florsocker.
  9. Servera påsktårtan i mindre bitar och njut!

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.