Fortsätt till innehållet
Ugnsrostad blomkål och kikärtor

Ugnsrostad blomkål och kikärtor

Kryddig blomkål och proteinrika kikärtor är ett enkelt och snabblagat tillbehör. Servera gärna till kyckling eller paneer med ris och mango chutney. Blomkålen passar också bra i ett pitabröd tillsammans med falafel för en helt vegetarisk måltid.

Ugnsrostad blomkål och kikärtor

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • blomkålshuvud
  • 200 g kikärter, kokta
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk curry
  • ½ tsk cayennepeppar
  • 2 dl
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%
    Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12% 200 g
  • 1 tsk citronjuice
  • 0 kg salt och svartpeppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär blomkålen i tunna skivor. Lägg blomkålen, även de gröna bladen om de är fina, och kikärtorna på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Ringla över oljan och kryddorna.
  4. Baka i ca 10-20 minuter tills blomålen har fått fin färg och är al dente.
  5. Blanda dream fraiche och citronjuice. Salta och peppra.
  6. Servera blomkålen och kikärtorna tillsammans med såsen.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.