Fortsätt till innehållet

Vegansk gubbröra

Gubbröra är en klassiker som passar lika bra på knäckebröd som till potatis. Den här varianten är helt vegansk och baseras på inlagd aubergine.

Vegansk gubbröra

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 300 g aubergine
  • 3 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • kryddpepparkorn
  • lagerblad
  • potatis, kokt och kall
  • 2 msk kapris, finhackad
  • 2 msk gräslök, finskuren
  • 1 dl oddlygood® Dream Fraiche
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar, nymalen

Instruktioner

  1. Skala auberginen och skär den i tärningar. Lägg bitarna i en bunke.
  2. Koka upp vatten, socker, ättika, kryddpeppar och lagerblad. Slå lagen över auberginen och låt stå i kyl över natten.
  3. Tärna potatisen.
  4. Sila bort lagen och kryddorna från auberginebitarna.
  5. Blanda auberginen, potatis, kapris, gräslök, dream fraiche, salt och peppar.
  6. Servera din veganska gubbröra på knäckebröd eller tillsammand med potatis.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.