Vegansk gubbröra

Vegansk gubbröra

Vegansk gubbröra

Gubbröra är en klassiker som passar lika bra på knäckebröd som till potatis. Den här varianten är helt vegansk och baseras på inlagd aubergine.

6 Portioner
12 h
00 ratings

Ingredienser6 Portioner

300 g
Aubergine
3 dl
Vatten
2 dl
Socker
1 dl
Ättiksprit 12 %
3 st
Kryddpepparkorn
1 st
Lagerblad
4 st
Potatis, kokt och kall
2 msk
Kapris, finhackad
1 st
Rödlök, finhackad
2 msk
Gräslök, finskuren
1 dl
2 krm
Salt
1 krm
Svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Skala auberginen och skär den i små bitar eller tärningar.
  2. Lägg auberginebitarna i en bunke.
  3. Koka upp vatten, socker, ättika, kryddpeppar och lagerblad. Slå över auberginen i skålen och låt stå över natten.
  4. Tärna den kokta och kalla potatisen.
  5. Sila bort lagen från auberginebitarna.
  6. Blanda auberginen, potatis, kapris, rödlök, gräslök, Dream Fraiche, salt och peppar.
  7. Servera din veganska gubbröra på knäckebröd eller tillsammand med potatis.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.