Ingredienser

8 portioner

  •     Bechamelsås
  • 1⁄2 dl rapsolja
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 l Valio Oddlygood® havredryck, 1L
  • 1 tsk salt
  • 200 g riven veganost
  •     Sojasås
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st gullök
  • 500 g krossade tomater
  • 1 1⁄2 dl vatten
  • 2 dl mörk sojakross
  • 1 dl färsk basilika
  • 9 st lasagneplattor

Vegansk lasagne

Beskrivning

Lasagne - en klassiker som alltid går hem både hos barn och vuxna. Detta recept är helt veganskt och bechamelsåsen görs på Valio Oddlygood® havredryck. 

Ingredienser

8 portioner

  •     Bechamelsås
  • 1⁄2 dl rapsolja
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 l Valio Oddlygood® havredryck, 1L
  • 1 tsk salt
  • 200 g riven veganost
  •     Sojasås
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st gullök
  • 500 g krossade tomater
  • 1 1⁄2 dl vatten
  • 2 dl mörk sojakross
  • 1 dl färsk basilika
  • 9 st lasagneplattor

Gör så här:

  1. Blanda olja och mjöl i en kastrull. Koka upp och låt koka en stund. Tillsätt havredrycken i en smal sträng samtidigt som du rör om ordentligt. Koka i några minuter under omrörning. Smaksätt med salt. Riv den veganska osten. Blanda i den rivna osten i såsen, men spara lite att ha överst på lasagnen. 
  2. Skala och finhacka vitlöken och löken. Stek upp den försiktigt i stekpannan. Ha i krossade tomater och fyll burken med vatten och häll i. Ha i sojakross. Blanda. Avsluta med finhackad basilika. Låt såsen stå och puttra.
  3. Använd en ugnsform på cirka 20 x 30 cm. Ha lite bechamelsås i botten. Lägg på tre lasagneplattor, 1/3 av sojasåsen och ett tunt lager med bechamelsås. Gör två lager till på samma sätt. Häll till sist resten av bechamelsåsen över lasagnen och strö över den rivna osten. 
  4. Grädda i mellersta delen av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter. Låt vila en stund innan servering. 

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Vegansk lasagne


Populära avdelningar