Ingredienser

10 portioner

  •     Pajbotten
  • 2 1⁄2 dl vetemjöl
  • 1 dl polentagryn
  • 1⁄2 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1⁄2 dl rapsolja
  • 1 1⁄2 dl kallt vatten
  •     Fyllning
  • 150 g broccoli
  • 200 g förkokta kikärtor
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 1⁄2 msk citronsaft
  • 1⁄4 tsk salt
  • 1 pkt Valio Oddlygood® Veggie grated, 150g
  • 1 st vegansk chorizo
  • 6 st körsbärästomater
  • 1 msk oliver
  •     salt och peppar efter smak
  • 2 msk pinjenötter
  •     olivolja
  •     basilika

Vegansk paj

Beskrivning

En vegansk paj med broccoli, tomat och pinjenötter. Passar utmärkt på buffébordet eller som en enkel och snabb middag. 

Ingredienser

10 portioner

  •     Pajbotten
  • 2 1⁄2 dl vetemjöl
  • 1 dl polentagryn
  • 1⁄2 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1⁄2 dl rapsolja
  • 1 1⁄2 dl kallt vatten
  •     Fyllning
  • 150 g broccoli
  • 200 g förkokta kikärtor
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 1⁄2 msk citronsaft
  • 1⁄4 tsk salt
  • 1 pkt Valio Oddlygood® Veggie grated, 150g
  • 1 st vegansk chorizo
  • 6 st körsbärästomater
  • 1 msk oliver
  •     salt och peppar efter smak
  • 2 msk pinjenötter
  •     olivolja
  •     basilika

Gör så här:

  1. Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt olja och vatten och rör ihop till en deg. Fördela ut degen med mjölade händer i en rund pajform. 
  2. Skär broccoli i bitar och koka dem i saltat vatten i 3 minuter. Sila av vattnet. 
  3. Mixa kikärtor, vitlök, citronsaft och salt i en mixer. Tillsätt den rivna Veggie grated. Häll ut blandingen över pajbotten. 
  4. Lägg på broccoli, skivad vegankorv, halverade körsbärstomater och oliver. 
  5. Toppa med salt och peppar, pinjenötter och lite olivolja. 
  6. Baka pajen i mitten av ugnen på 200 grader i ca 25 minuter. 
  7. Låt pajen svalna något och dekorera sedan med några basilika blad. 
  8. Njut tillsammans med en fräsch sallad eller servera på buffébordet. 

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Vegansk paj


Populära avdelningar