Veganska lussesemlor

Veganska lussesemlor

Veganska lussesemlor

Lussesemlor är den optimla blandningen mellan klassiska semlor och lussebullar. Smaken av saffran ger bullarna den perfekta julkänslan. Det här receptet är dessutom helt veganskt så att fler kan njuta av en mumsig semla.

20 Portioner
2 h
00 ratings

Ingredienser20 Portioner

Lussebullarna

50 g
Mjölkfritt margarin
2 ½ dl
½ g
Saffran
1 ½ dl
¾ dl
Ljus sirap
½ tsk
Salt
10 dl
Vetemjöl special

Gräddfyllning

2 ½ dl
2 msk
Florsocker
2 tsk
Vaniljsocker

Gör så här

  1. Lussebullarna

  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Smält smöret i en kastrull, häll på mjölk samt saffran och låt bli fingervarmt.
  4. Smula ner jästen i en bunke, häll över vätskan och rör runt tills jästen löst sig helt.
  5. Rör ner gurt, ljus sirap, salt och nästan allt vetemjöl. Se till att du får en lös deg.
  6. Knåda degen i ca 10 minuter, med fördel i en hushållsassistent.
  7. Täck över bunken med en kökshandduk och låt stå i 60 minuter.
  8. Fördela degen i 20 jämnstora bitar och rulla till längder. Snurra ihop till lussebullar och lägg på två plåtar.
  9. Täck över med en kökshandduk och låt stå i 45 minuter.
  10. Stoppa in plåtarna i ugnen och grädda 8 minuter.
  11. Gräddfyllning

  12. Skär av toppen på bullarna.
  13. Vispa Easy Whipping till önskad konsistens. Rör i florsocker och vaniljsocker efter smak.
  14. Klicka grädden över semlornas underdelar och toppa med locket.
  15. Pudra över florsocker och servera direkt!

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.