Ingredienser

8 portioner

    Bär- eller fruktbas:

    • 250 g bär eller frukt
    • 2 msk strösocker
    • 1 msk mjöl, för att dra upp vätskan i blöta bär som blåbär eller jordgubbar

    Smuldeg:

    Servering:

    • Valio Eila® laktosfri vaniljsås

    Beskrivning

    Smulpajen är en snabb, lättbakad favorit som kan anpassas med vilken fyllning du än är sugen på. Så här bakar du den omtyckta degen laktosfritt och med lite extra knäckig textur från havregryn och råsocker.

    Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 200 °C.
    2. Sprid ut vald frukt eller bär i en smord form och strö över sockret samt eventuellt mjöl.
    3. Skär det kalla smöret i mindre kuber. Tillsätt vetemjöl, havregryn, råsocker och salt.
    4. Blanda till en smulig massa.
    5. Sprid ut massan över vald bär- eller fruktblandning. Använder du äpplen passar det utmärkt att toppa med lite kanel.
    6. Grädda i ugnen cirka 30 minuter tills pajdegen fått en gyllenbrun färg. 

    För mer information om maghälsa

    Populära avdelningar