Charlotte Russe-tårta

Charlotte Russe-tårta

Charlotte Russe-tårta

En klassisk Charlotte Russe-tårta gjord med savoiardikex och vaniljfyllning. En no-bake tårta som du enkelt och snabbt gör kvällen innan du ska bjuda hem dina gäster.

12 Portioner
12 h
00 ratings

Ingredienser12 Portioner

180 g
Savoiardikex
½ dl
Vatten
½ dl
Citronjuice
2 msk
Socker

Vaniljmousse

200 g
500 g
2 dl
4 st
Gelatinblad

Garnering

250 g
Färska bär
1 knippe
Ätabara blommor

Gör så här

  1. Klä in en pajform med löstagbar kant (18-20 cm i diameter) i bakplåtspapper.
  2. Halvera kexen med en vass kniv och lägg den skurna raka ytan mot kanten av pajformen. Klä resten av botten med kex.
  3. Rör ihop vatten, citronjuice och socker och häll blandningen över kexen i pajbotten.
  4. Blötlägg gelatinbladen med kallt vatten och låt sedan vattnet rinna av.
  5. Blanda vaniljsås och vaniljkvarg i en bunke.
  6. Lägg en matsked grädde i en kaffekopp och vispa resterande av grädden fluffig i en separat bunke.
  7. Smält ned gelatinet i mikron tillsammans med någon droppe av den grädde som lades undan i kaffekoppen. Rör sedan ned den nedsmälta gelatinblandningen i vaniljfyllningen.
  8. Blanda till sist ned den vispade grädden i vaniljfyllningen och häll upp fyllningen i pajformen.
  9. Täck över tårtan och låt den stelna i kylen över natten.
  10. Garnera med färska bär och ätbara blommor
  11. Servera och njut Charlotte Russe-tårtan på en gång.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.