Fortsätt till innehållet
Charlotte Russe-tårta

Charlotte Russe-tårta

Charlotte Russe-tårta kan göras på många sätt, ibland med rulltårta men till vår variant använder vi italienska savoiardikex. En no-bake tårta som du enkelt gör kvällen innan du ska ha gäster.

Charlotte Russe-tårta

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 180 g savoiardikex
  • ½ dl vatten
  • ½ dl citronjuice
  • 2 msk strösocker

Vaniljmousse

Garnering

  • 250 g färska bär
  • 0 kg ätbara blommor

Instruktioner

  1. Klä en pajform med löstagbar kant (ca 20 cm Ø) med bakplåtspapper.
  2. Halvera kexen med en vass kniv och lägg den skurna raka ytan mot kanten. Klä botten med resten av kexen.
  3. Rör ihop vatten, citronjuice och socker och häll blandningen över kexen i botten. Låt kakorna dra åt sig av juicen.
  4. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  5. Blanda vaniljsås och kvarg i en bunke. Vispa grädden fluffig i en separat bunke.
  6. Smält gelatinet i mikron eller i en kastrull med någon matsked vatten. Rör försiktigt ned gelatinet i kvargblandningen och vänd sist ner den vispade grädden.
  7. Häll fyllningen i pajformen.
  8. Täck över tårtan och låt den stelna i kylen minst 8 timmar eller över natten.
  9. Garnera med färska bär och ätbara blommor.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.