Chokladkola med havssalt och mandel

Chokladkola med havssalt och mandel

Chokladkola med havssalt och mandel

Chokladkola med havssalt och mandel

Den här chokladkolan riktigt smälter i munnen, och blir en extra smaksensation tack vare mandeln och saltet. Det är en riktig utmaning att bara hålla sig till en bit!

6 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser6 Portioner

100 g
2 dl
Valio Laktosfri vispgrädde
3 dl
Strösocker
1 dl
Sirap
3 msk
Kakao
1 krm
Salt

Garnering

1 näve
Sötmandel
Havssalt

Gör så här

  1. Häll grädden i en tjockbottnad kastrull och rör ned övriga ingredienser.
  2. Koka smeten kraftigt i ca 15–20 minuter tills smeten är tjock och det bildas stora bubblor. Ett tips är att använda en termometer och att temperaturen ska visa 124 grader. Har man ingen termometer funkar ett klassiskt kulprov lika bra!
  3. Häll upp på en plåt med oljat bakplåtspapper. Låt svalna 5 minuter i rumstemperatur innan du placerar ut mandlar och strör över havssalt.
  4. När kolan svalnat helt klipper eller skär du kolan i lagom stora bitar.
  5. Slå in kolan i smörpapper eller cellofan. Perfekt att ge bort som julgåva!
  6. Förvara i kylskåp.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.