Chokladtårta

Chokladtårta

Chokladtårta

En härlig chokladtårta med Valio PROfeel® proteinpudding. Ljuvlig chokladsmak och toner av gräddkola! Servera med PROfeel® proteinmousse choklad eller vispad grädde och färska bär.

12 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser12 Portioner

180 g
180 g
4 dl
mandelmjöl
4 st
ägg
3 tsk
bakpulver
100 g
20 st
urkärnade dadlar
2 msk
vatten

Topping

½ burk
Protinella smooth hazelnut & cocoa eller salted caramel spread från Healthy Company
Valio PROfeel proteinmousse eller grädde
färska bär

Gör så här

  1. 1. Smält smöret i en kastrull.

  2. 2. Kör dadlar tillsammans med vattnet i en mixer.

  3. 3. Blanda de mixade dadlarna med övriga ingredienser och tillsätt sist det smälta smöret.

  4. 4. Smörj en stor form (ca 30cm i diametern) med smör.

  5. 5. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 8-10 minuter.

  6. 6. Låt kakan svalna.

  7. 7. Värm Proteinella i micron (ca 1min i 600w) och bred den smälta chokladen över hela kakan.

  8. 8. Servera chokladtårtan med vispad grädde eller PROfeel chokladmousse och toppa med färska bär.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.