Fortsätt till innehållet
Proteinchokladtårta

Proteinchokladtårta

En härlig chokladtårta med Valio PROfeel® proteinpudding. Ljuvlig chokladsmak och toner av gräddkola! Servera gärna med PROfeel® proteinmousse choklad eller vispad grädde och färska bär.

Proteinchokladtårta

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Topping

  • 360 g protinella smooth hazelnut & cocoa
  • 2 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 0 kg färska bär

Instruktioner

  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Mixa dadlarna tillsammans med vattnet i en mixer.
  3. Blanda med övriga ingredienser och tillsätt sist smöret.
  4. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant (ca 30 cm Ø).
  5. Grädda i mitten av ugnen i 225 °C i ca 8-10 minuter. Låt kakan svalna.
  6. Värm Proteinella i mikrovågsugnen (ca 1minut på 600w) och bred över tårtan.
  7. Servera chokladtårtan med mousse eller vispad grädde och färska bär.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.