Chokladtryffel med havssalt

Chokladtryffel med havssalt

Chokladtryffel med havssalt

Chokladtryffel med havssalt

Det perfekta julgodiset med kombination av sött och lite salt. Chokladtryffel passar självklart lika bra att äta under resten av året och kan vara en rolig present att ge bort i en fin burk!

4 Portioner
4 h
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

20 st
Tryfflar
250 g
Mörk choklad
100 g
Kondenserad mjölk
100 g
1 tsk
Vaniljextrakt
125 g
Mjölkchoklad
1 msk
Havssalt

Gör så här

  1. Hacka den mörka chokladen och smält bitarna i ett vattenbad tillsammans med kondenserad mjölk och grädde.
  2. Tillsätt vaniljextrakt och rör ihop till en jämn smet.
  3. Ställ smeten i kylen ca 3 tim.
  4. Forma tryffeln till bollar eller rutor.
  5. Smält mjölkchokladen i vattenbad eller i mikron, rulla tryfflarna i chokladen och lägg upp på en bricka.
  6. Strö lite havsalt på varje tryffel och låt mjölkchokladen stelna.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›