Fortsätt till innehållet

Citruskräm

Ljuvliga små citronkrämer, eller pots de créme som de heter på franska, blir gott som avslutning på middagen. Toppa med säsongens citrusfrukter och lite finrivet citronskal. Dekorera med björnbär, hallon och lite florsocker för extra guldkant.

Citruskräm

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 5 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl citronjuice, färskpressaad
  • ½ citron finrivet skal från

Topping

  • apelsin, blodapelsin eller mandarin
  • ½ citron finrivet skal från

Instruktioner

Cituskräm

  1. Koka upp grädden i en liten kastrull.
  2. Vispa samman äggulorna och sockret i en skål. Tillsätt den varma grädden i omgångar under konstant vispning. Rör ner citronsaft och finrivet skal.
  3. Fördela smeten i sex ugnsfasta serveringsskålar och ställ dem i en stor ugnsform. Gör ett vattenbad genom att hälla hett vatten i botten av ugnsformen tills det kommer halvvägs upp till skålarna. Grädda i ugnen på 160°C i ca 1 timme tills de stelnat.
  4. Låt svalna först i rumstemperatur och sedan i kyl innan servering.

Topping

  1. Skala och klyfta eller skär filéer ur citrusfrukterna.
  2. Toppa citruskrämen med klyftorna och lite citronskal.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.