Enkla mockarutor

Enkla mockarutor

Enkla mockarutor

Mockarutor, eller även kallat kärleksmums, är ett bakverk som både är enkelt att göra och som går hem hos de flesta. Traditionellt görs glasyren till mockarutor på smör, florsocker, kakaopulver och kaffe. Det här är ett recept med glasyr med smak av kaffe.

14 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser14 Portioner

Mockarutor

1
Ugnsplåt
4 st
Ägg
2 ½ dl
Socker
200 g
2 dl
5 dl
Vetemjöl
½ dl
Kakaopulver
1 msk
Bakpulver
1 msk
Vaniljsocker

Glasyren

100 g
½ tsk
Salt
3 msk
Kaffe, svalt
3 msk
Kakao
5 dl
Florsocker

Dekorera

Hackade nötter, kokosflingor, strössel

Gör så här

  1. Mockarutor

  2. Vispa ägg och socker till ett tjockt, ljust skum.
  3. Smält smöret. Tillsätt kall mjölk.
  4. Blanda de torra ingredienserna.
  5. Blanda i smör- och mjölkblandningen och sikta de torra ingredienserna i smeten. Rör försiktigt ingredienserna till en jämn smet med en slickepott.
  6. Häll i en ugnsplåt (30–40 cm) med bakplåtspapper.
  7. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 15 min. Låt svalna något innan du glaserar.
  8. Glasyren

  9. Smält smör och blanda med övriga ingredienser till en jämn smet.
  10. Bred glasyren över den något avsvalnade kakan. Dekorera med hackade nötter, kokosflingor eller strössel.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.