Enkla mockarutor

Enkla mockarutor

Enkla mockarutor

Traditionellt görs glasyren till mockarutor på smör, florsocker, kakaopulver och kaffe. Det här är ett enkelt recept på glasyr som smakar choklad, kola och kaffe. När du har provat den kanske du inte längre vill ha någon annan glasyr.

14 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser14 Portioner

1 ugnsplåt

4 st
Ägg
2 ½ dl
Socker
200 g
2 dl
5 dl
Vetemjöl
½ dl
Kakaopulver
1 msk
Bakpulver
1 msk
Vaniljsocker

Glasyren

2 ½ dl
2 ½ dl
2 tsk
Bryggkaffe eller snabbkaffe

Dekorera

Hackade nötter, kokosflingor, strössel

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker till ett tjockt, ljust skum.
  2. Smält smöret. Tillsätt kall mjölk.
  3. Blanda de torra ingredienserna.
  4. Blanda i smör- och mjölkblandningen och sikta de torra ingredienserna i smeten. Rör försiktigt ingredienserna till en jämn smet med en slickepott.
  5. Häll i en ugnsplåt (30–40 cm) med bakplåtspapper.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 15 min. Låt svalna något innan du glaserar.
  7. Glasyren

  8. Häll choklad- och kolagrädden i en kastrull. Tillsätt kaffet. Koka på medelvärme utan lock i cirka 15 minuter tills blandningen blir en tjock glasyr. Bred ut glasyren på den svalnade kakan. Dekorera med hackade nötter, kokosflingor eller strössel.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.