Glutenfri rabarberkaka

Glutenfri rabarberkaka

Glutenfri rabarberkaka

Rabarber och vanilj är perfekt smakkombination! Denna saftiga rabarberkaka har rätt förhållande mellan mjuk sockerkaka, saftig fyllning och krispig yta med smak av vit choklad. Kakan är gjord av glutenfritt mjöl, så pajen passar även glutenintoleranta!

12 Portioner
45 min
00 ratings

Ingredienser12 Portioner

2 st
Ägg
1 ½ dl
Socker
75 g
1 dl
3 dl
Glutenfri mjölblandning
1 tsk
Bakpulver

Fyllning

400 g
Rabarber
1 ½ dl
Socker
1 paket
1 tsk
Vaniljsocker
100 g
Vit choklad
1 dl
Glutenfria havregryn

Vaniljgrädde med ingefära

1 dl
Valio Laktosfri vispgrädde
1 tsk
Vaniljsocker
½ tsk
Mald ingefära

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader, med varmluftsugn till 175 grader.
  2. Börja med fyllningen. Hacka rabarbern. Koka med sockret i en kastrull på svag värme tills det mesta av vätskan har avdunstat och blandningen blir en sylt.
  3. Under tiden förbereder du basen. Blanda ägg, socker, smält smör och mjölk. Blanda mjölblandningen och bakpulvret. Blanda ner i smeten. Häll upp i en springform (ø 23 cm) klädd med bakplåtspapper.
  4. Förgrädda i mitten av ugnen i 15 min.
  5. Blanda ner färskosten i den något avsvalnade rabarberkompotten. Skeda på botten upp till kanterna. Strö riven vit choklad och havregryn ovanpå.
  6. Grädda i ca 15 minuter tills pajen stelnat.
  7. Vispa grädden och tillsätt vaniljsocker och ingefära.
  8. Låt pajen svalna något och servera med grädden.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.