Fortsätt till innehållet

Inlagda päron

En receptklassiker som avnjuts bäst med lättvispad grädde eller en kula vaniljglass.

Inlagda päron

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • päron
  • 2 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • kanelstänger
  • kardemummakärnor

Instruktioner

  1. Skala och skär päronen i klyftor.
  2. Koka upp socker, vatten och alla kryddor i en kastrull och sjud ca 10 minuter.
  3. Lägg i päronen och låt koka i ca 10 minuter eller tills päronen är mjuka.
  4. Ta bort kastrullen från värmen och låt päronen svalna i sirapen.
  5. Förvara inlagda päronen i en burk i kylskåpet.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.