Fortsätt till innehållet

Jordgubbssorbet

En jordgubbssorbet är en svalkande dessert som smakar extra bra under varma sommardagar eller som en fräsch dessert. Sorbeten är snabb att göra, man måste bara komma ihåg att den behöver några timmar i frysen.

Jordgubbssorbet

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Topping

  • 1 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 0 kg jordgubbar, skivade

Instruktioner

  1. Mixa jordgubbarna med sockret till en slät puré. Blanda ner crème fraiche. Ställ in i frysen.
  2. Ta fram sorbeten en halvtimma innan servering och ställ in i kylen.
  3. Servera sorbeten med jordgubbar och vispgrädde.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.