Fortsätt till innehållet
Jordgubbstårta i glas

Jordgubbstårta i glas

Jordgubbstårta i glas är perfekt att göra för dig som vill göra en snabb dessert eller inte så många portioner. Kakan är baserad på färdiga muffins, så denna tårta är perfekt att bjuda på när man saknar ugn.

Jordgubbstårta i glas

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • färdiga muffins
  • 250 g jordgubbar
  • 1 dl jordgubbssylt
  • 1 paket
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%
    Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12% 200 g
  • 0 kg rivet limeskal
  • 2½ dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 0 kg jordgubbar, till garnering

Instruktioner

  1. Skär muffinsen i ca 1 cm tjocka skivor.
  2. Skiva jordgubbarna och blanda med sylten.
  3. Vispa grädden. Mosa lite av jordgubbsblandningen och blanda ned.
  4. Blanda crème fraichen med det rivna skalet, tillsätt eventuellt lite socker.
  5. Varva muffins, crème fraiche, jordgubbsblandning och jordgubbsgrädde i glasen.
  6. Dekorera med jordgubbar.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.