Fortsätt till innehållet

Jordgubbstårta

Sommarens mest självklara efterrätt är gräddtårtan med jordgubbar. Med en färdigköpt tårtbotten blir efterrätten klar på en halvtimma men du kan så klart baka egna om du vill imponera lite extra.

Jordgubbstårta

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Tårtbotten

  • färdiga tårtbottnar (ca18-20 cm i Ø)

Fyllning

Garnering

  • 3 dl jordgubbar

Instruktioner

  1. Gör tre tårtbottnar enligt ett klassiskt recept eller köp en färdig tårtbotten i tre delar.
  2. Skiva jordgubbarna tunt.
  3. Vispa grädde i en skål. Vänd ner kvarg och 1 dl jordgubbar.
  4. Lägg på hälften av jordgubbsylten och jordgubbarna. Skiva över den ena bananen. Bred på en fjärdedel av gräddblandningen, men inte hela vägen ut till kanten.
  5. Lägg en tårtbotten ovanpå och gör nästa tårtlager på samma sätt.
  6. Lägg på den sista tårtbottnen och bred på resten av gräddblandningen runt om och över tårtan.
  7. Dekorera med jordgubbar.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.