Jordgubbstårta

Jordgubbstårta

Jordgubbstårta

Sommarens mest självklara och enkla efterrätt är gräddtårtan med jordgubbar. Baka botten med en klassiskt sockerkaksrecept eller köp den färdig. Med färska jordgubbar och vår jordgubbskvarg får tårtan en härlig rosa färg.

10 Portioner
45 min
11 rating

Ingredienser10 Portioner

Tårtbotten

3 st
Färdiga tortbottnar (18-20 cm i diameter)

Fyllning

1 l
Jordgubbar
2 dl
Jordgubbssylt
3 dl
Banan, skivad
3 dl
2 paket

Garnering

3 dl
Jordgubbar

Gör så här

  1. Gör tre tårtbottnar enligt ett klassiskt recept eller köp färdig tårtbotten i tre delar (18-20 cm i diameter).
  2. Skiva jordgubbarna i fina skivor
  3. Vispa ihop grädde, kvarg och 1 dl jordgubbar i en skål
  4. Fördela hälften av jordgubbsylten, de skivade jordgubbarna och de skivade bananerna på den första tårtbotten
  5. Lägg på en fjärdedel av gräddblandningen, men inte hela vägen ut till kanten
  6. Skapa nästa tårtlager på samma vis
  7. Avsluta med att bre resten av gräddblandningen runt om och över tårtan, dekorera med jordgubbar

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.