Julig morotskaka

Julig morotskaka

Julig morotskaka

En kryddig morotskaka är en garanterad hit även till julbordet. Den läckra tårtbotten och lagom syrliga cream cheese-frostingen gör sig bra tillsammans. Garnera med pepparkakor och färsk rosmarin för extra julfeeling.

12 Portioner
12 h
00 ratings

Ingredienser12 Portioner

250 g
2 ½ dl
Brunt socker
3 st
Ägg
4 ½ dl
Vetemjöl
1 msk
Kanel
1 tsk
Mald ingefära
1 tsk
Kardemumma
1 msk
Bakpulver
5 dl
Riven morot

Frosting

400 g
Färskost
2 dl
Valio Laktosfri vispgrädde
½ dl
Florsocker
½ dl
Socker
2 msk
Finrivet apelsinskal
4 msk
Pressad apelsinjuice

Dekoration

Pepparkakor
Rosmarin

Gör så här

  1. Vispa rumsvarmt smör och farinsocker. Vispa i rumsvarma ägg ett och ett.
  2. Blanda de torra ingredienserna och sila ner i ägg-blandningen. Blanda försiktigt tills det är slätt.
  3. Blanda till sist i den rivna moroten.
  4. Häll smeten i tre Ø 18 cm springformar klädda med bakplåtspapper. Grädda i nedre/mitten av ugnen i 175 grader i ca 25 min. (Du kan även grädda degen på en plåt, gräddningstiden är då ca 20 min.)
  5. Låt bottnarna svalna över natten.
  6. Vispa ingredienserna till frostingen till en jämn smet.
  7. Bred frosting mellan tårtbottnarna och ovanpå.
  8. Garnera med pepparkakor och rosmarin.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.