Key Lime Pie

Key Lime Pie

Key Lime Pie

Ingen sommar är komplett utan en Key Lime Pie! Fräsch, svalkande och inte minst underbart god. Pajen är godast kylskåpskall, så gör den gärna redan dagen innan och dekorera den precis innan servering. Testa även gärna att byta ut eller mixa vaniljkvarg med citronkvarg. Fantastiskt gott!

8 Portioner
45 min
00 ratings

Ingredienser8 Portioner

Botten

175 g
Havrekex
75 g

Fyllning

2 dl
400 g
½ dl
Strösocker
2 st
Äggulor
1 ½ dl
Limeskal
3 msk
Limesaft

Dekoration

1 dl
1 tsk
Vaniljsocker
1 tsk
Strösocker
1 st
Lime

Gör så här

  1. Botten

  2. Täck botten på en löstagbar form (med en diameter på 24 cm) med bakpapper.
  3. Krossa kexen och tillsätt det smälta smöret.
  4. Tryck ut de krossade kexen i botten av formen och cirka 4 cm över kanterna.
  5. Förgrädda botten i nedre delen av ugnen i 175 grader i 7 minuter.
  6. Fyllning

  7. Vispa grädden.
  8. Blanda kvarg, socker och äggulor i en annan skål.
  9. Tvätta limen i varmt vatten. Torka av den. Riv skalet fint. Tillsätt 1,5 tsk rivet limeskal i fyllningen. Spara resten av det rivna limeskalet till dekoration.
  10. Pressa ut juice ur limen. Tillsätt 3 msk juice i fyllningen.
  11. Tillsätt vispad grädde i fyllningen. Stjälp upp blandningen i den förgräddade formen.
  12. Grädda på den nedre falsen i ugnen i 175 grader i cirka 25–30 minuter eller tills den har stelnat. Låt svalna helt.
  13. Lossa försiktigt på pajen i kanterna av formen med en kniv. Lägg över den på en tallrik.
  14. Dekoration

  15. Skiva lime tunt.
  16. Vispa grädden och blanda i vaniljsocker och strösocker.
  17. Dekorera med vispad grädde och tunna limeskivor. Strö rivet limeskal över pajen.
  18. Tips! Dekorera alldeles innan servering för bästa resultat.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›