Förberedelsetid
Aktiv
35 min
Passiv
35 min
Totalt
1 h 10 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn175°C
Recension
3.6
stjärnor av fem
10 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderBotten
- 175 g havrekex t ex Digestive
-
75 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Fyllning
-
400 g
Valio Laktosfri kvarg vaniljLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av vanilj. God som den är tillsammans med…
- ½ dl strösocker
- 2 äggulor
- 1½ msk limeskal, rivet
- 3 msk limesaft
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
Till tårtan
- 1 lime
-
1 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 tsk strösocker
- 0 kg limeskal, rivet
Dela recept
Instruktioner
Botten
- Sätt ugnen på 175°C.
- Täck botten på en form med löstagbar kan (24 cm Ø) med bakplåtspapper.
- Krossa kexen i en matberedare eller i en mortel. Smält smöret och blanda samman.
- Tryck ut massan i botten av formen och cirka 4 cm över kanterna.
- Förgrädda botten i nedre delen av ugnen i ca 7 minuter.
Fyllning
- Blanda kvarg, socker, äggulor, limeskal och limejuice i en annan skål.
- Vispa grädden och vänd ner. Bred ut krämen i den förgräddade formen.
- Grädda på den nedre delen av i ugnen i ca 25–30 minuter eller tills den har stelnat. Låt svalna helt.
- Lossa försiktigt på pajen i kanterna av formen med en kniv. Lägg över den på en tallrik.
Dekoration
- Skiva limen tunt.
- Vispa grädden fast med vaniljsocker och strösocker.
- Dekorera med vispad grädde och tunna limeskivor.
- Strö eventuellt över lite rivet limeskal.
- Tips! Dekorera alldeles innan servering för bästa resultat.
Till recepten
Dela recept