Fortsätt till innehållet
Citron- och vallmomuffins med körsbärsfrosting

Citron- och vallmomuffins med körsbärsfrosting

Härligt goda citronmuffins med lite extra crunch av vallmofrön. Spritsa över en körsbärssmakande frosting och garnera med körsbär om de är i säsong.

Citron- och vallmomuffins med körsbärsfrosting

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 50 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • ägg
  • 1½ dl strösocker
  • citron, saft och finrivet skal
  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ dl mandelmjöl
  • 1 msk vallmofrön
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 dl
    Valio Laktosfri yoghurt naturell 4 %
    Prova vår extra krämiga naturella yoghurt utan laktos. Yoghurten är lika god till frukost eller…
    Valio Laktosfri yoghurt naturell 4% 1000 g

topping


Instruktioner

  1. Smält smöret och blanda med ägg, socker, citronskal och citronsaft.
  2. Blanda alla torra ingredienser och vänd ned. Rör försiktigt ner yoghurten.
  3. Fördela smeten i muffinsformar av papper eller i en smord muffinsform.
  4. Grädda i 200 °C i ca 15 minuter. Låt svalna.
  5. Vispa kvarg och grädde fast. Lägg i en spritspåse med tyll och spritsa över muffinsen.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.