Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Totalt
1 h
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn200°C
Recension
5
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 4 ägg
- 1½ dl strösocker
- 4 msk kakaopulver
- ½ dl vetemjöl
- ½ dl potatismjöl
- 1 tsk bakpulver
Fyllning
- 250 g nötkräm, t.ex. Nutella
-
600 g
Valio Laktosfri kvarg körsbärLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av körsbär. God som den är tillsammans med…
- ¾ dl hasselnötter, hackade
- 100 g körsbär
topping
- 0 kg hasselnötsmjöl eller strösocker
Dela recept
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Vispa ägg och socker pösigt. Rör ihop de torra ingredienserna och sikta ned i skummet. Rör försiktigt.
- Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna. Grädda i mitten av ugnen i 10–12 minuter.
- Stjälp upp tårtbotten på ett bakplåtspapper som du strött socker eller hasselnötsmjöl på. Dra bort bakplåtspappret som kakan bakats på men lägg det ovanpå så att kakan inte torkar.
- Värm nötkrämen över ett varmt vattenbad eller i mikrovågsugnen så att den blir mjuk. Blanda ned nötterna.
- Kärna ur körsbären och skär dem i skivor.
- Bred nötkräm på tårtbotten, sedan körsbärskvarg och körsbär. Lämna ca 2 cm från ena kanten utan fyllning. Rulla tårtbotten till en rulle med hjälp av bakplåtspappret, vänd skarven nedåt. Låt rulltårtan stå kallt fram till servering.
- Tips: Det går numera att köpa färdigt hasselnötsmjöl, men du kan också snabbt mala eget mjöl med hela nötter i en matberedare.
Till recepten
Dela recept