Körsbärsrulltårta med nötchoklad

Körsbärsrulltårta med nötchoklad

Körsbärsrulltårta med nötchoklad

Körsbärsrulltårta med nötchoklad

En härligt god rulltårta fylld med körsbärskvarg, choklad- och nötkräm.

8 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser8 Portioner

4 st
ägg
1 ½ dl
socker
4 msk
kakaopulver
½ dl
vetemjöl
½ dl
potatismjöl
1 tsk
bakpulver

Fyllning

600 g
100 g
körsbär
250 g
choklad- och nötkräm, t.ex. Nutella
¾ dl
hackade hasselnötter

topping

hasselnötsmjöl eller socker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200° grader.
  2. Vispa rumstempererade ägg och socker till ett tjockt, ljust skum. Rör ihop de torra ingredienserna. Sikta ned mjölblandningen i skummet under omrörning med en slickepott.
  3. Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 10–12 minuter.
  4. Stjälp upp botten på ett bakplåtspapper som du strött socker eller hasselnötsmjöl över. Lösgör bottenpappret men lämna det kvar som skydd så att tårtbotten inte torkar.
  5. Lägg choklad- och nötkrämen t.ex. över ett varmt vattenbad så att den blir ordentligt mjuk. Blanda ned hackade nötter.
  6. Bred först choklad- och nötkräm på tårtbotten, sedan körsbärskvarg och körsbär (utan kärnor, skurna i bitar). Lämna ca 2 cm från ena kanten utan fyllning. Rulla tårtbotten till en rulle med hjälp av bakplåtspappret så att kanten utan fyllning kommer på undersidan. Låt rulltårtan stå kallt fram till servering.
  7. tips om nötmjöl till topping

  8. Det går att köpa färdigt nötmjöl, men du kan också snabbt mala mjöl av hackade eller hela nötter med en hackmaskin.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.