Fortsätt till innehållet

Körsbärstårta

En härlig tårta med lätt mandel och citronsmak och tre sorters körsbär - sylt, kvarg och färska på toppen. Njut den till efterrätt, fika eller på sommarkalaset, perfekt när man vill baka utan ugn.

Körsbärstårta

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 200 g mandelskorpor, t ex Cantuccini
  • 50 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 1½ dl körsbärssylt

Fyllning

Topping

  • 2 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl färska körsbär

Instruktioner

  1. Mixa skorporna i en matberedare eller mixer. Smält smöret och blanda med skorpsmulorna. Tryck ut smulorna på botten av en springform (ca 20 cm ø) klädd med bakplåtspapper. Bred på körsbärssylt. Ställ kallt.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
  3. Vispa 2 dl grädde och kvarg luftigt med en elvisp.
  4. Värm upp citronsaften i en kastrull tills den nästan kokar. Pressa vattnet ur gelatinbladen och lös upp dem i saften. Häll blandningen i en jämn stråle ner i kvargblandningen. Häll fyllningen i formen och jämna till ytan. Låt tårtan stelna i kylskåp minst 4 timmar eller över natten.
  5. Vispa grädden lätt med vaniljsocker. Bred ut grädden på tårtan och toppa med färska körsbär.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.