Förberedelsetid
Aktiv
1 h 20 min
Passiv
4 h
Totalt
5 h 20 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 200 g mandelskorpor, t ex Cantuccini
-
50 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1½ dl körsbärssylt
Fyllning
- 4 gelatinblad
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
-
400 g
Valio Laktosfri kvarg körsbärLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av körsbär. God som den är tillsammans med…
- 2 msk citronsaft
Topping
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 dl färska körsbär
Dela recept
Instruktioner
- Mixa skorporna i en matberedare eller mixer. Smält smöret och blanda med skorpsmulorna. Tryck ut smulorna på botten av en springform (ca 20 cm ø) klädd med bakplåtspapper. Bred på körsbärssylt. Ställ kallt.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
- Vispa 2 dl grädde och kvarg luftigt med en elvisp.
- Värm upp citronsaften i en kastrull tills den nästan kokar. Pressa vattnet ur gelatinbladen och lös upp dem i saften. Häll blandningen i en jämn stråle ner i kvargblandningen. Häll fyllningen i formen och jämna till ytan. Låt tårtan stelna i kylskåp minst 4 timmar eller över natten.
- Vispa grädden lätt med vaniljsocker. Bred ut grädden på tårtan och toppa med färska körsbär.
Till recepten
Dela recept