Körsbärstårta

Körsbärstårta

Körsbärstårta

En härlig tårta fylld med körsbärskvarg.Toppa med vispgrädde och färska körsbär. Njut av den till efterrätt, fika eller på kalaset.

8 Portioner
5 h
00 ratings

Ingredienser8 Portioner

200 g
cantuccini - skorpor
50 g
1 ½ dl
körsbärssylt

Fyllning

2 dl
Valio Laktosfri vispgrädde
400 g
4 st
gelatinblad
2 msk
citronsaft

Topping

2 dl
Valio Laktosfri vispgrädde
1 tsk
vaniljsocker
färska körsbär

Gör så här

  1. Finfördela skorporna i en matberedare eller i en hållbar påse med hjälp av en kavel. Smält smöret och tillsätt det i skorpsmulorna. Rör om. Bred ut smulorna på botten av en springform (ø 20 cm) klädd med bakplåtspapper. Låt stå kallt en stund.
  2. Bred körsbärssylt på den avsvalnade botten.
  3. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten. Vispa ihop 2 dl grädde och kvarg luftigt med en elvisp
  4. Hetta upp citronsaften tills den nästan kokar. Pressa vattnet ur gelatinbladen och lös upp dem i saften. Häll blandningen i en jämn stråle i kvargskummet. Häll fyllningen i formen och jämna ytan. Låt tårtan stelna i kylskåp (4 h eller över natten).
  5. Vispa grädden med vaniljsocker. Fördela ut den med en sked på den stelnade tårtan och toppa med färska körsbär.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.