
Förberedelsetid
Aktiv
10 min
Passiv
2 h
Totalt
2 h 10 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
- Ugn200°C
Recension
4
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 2 gelatinblad
-
2 dl
Valio Laktosfri mjölkdryck 3%I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- ½ dl strösocker
- 2 tsk lakritspulver
Topping
- 50 g laktosfri vit choklad
- 50 g färska hallon
Dela recept
Instruktioner
Pannacotta
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
- Koka upp mjölk, grädde, socker och lakritspulver i en kastrull. Ta bort från spisen, krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i mjölkblandningen tills gelatinet har smält.
- Häll blandningen i små serveringsskålar eller kaffekoppar. Täck med plastfolie. Låt stelna i kylen i 2 - 4 timmar.
Topping
- Hacka chokladen grovt. Lägg smulorna på en plåt med bakplåtspapper och rosta i mitten av ugnen i 200°C i ca 5 minuter tills de fått en gyllenbrun karamell färg. Låt svalna. Hacka dem grovt om bitarna har flutit ihop.
- Toppa pannacottan med choklad och hallon.
Till recepten
Dela recept