Fortsätt till innehållet

Lakritspannacotta

Lättlagad pannacotta med det där lilla extra i form av krispig rostad vit choklad och hallon på toppen. Vad mer kan man begära? Möjligtvis lite lakritssmak på gräddkrämen. Supergott!

Lakritspannacotta

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Topping

  • 50 g laktosfri vit choklad
  • 50 g färska hallon

Instruktioner

Pannacotta

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
  2. Koka upp mjölk, grädde, socker och lakritspulver i en kastrull. Ta bort från spisen, krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i mjölkblandningen tills gelatinet har smält.
  3. Häll blandningen i små serveringsskålar eller kaffekoppar. Täck med plastfolie. Låt stelna i kylen i 2 - 4 timmar.

Topping

  1. Hacka chokladen grovt. Lägg smulorna på en plåt med bakplåtspapper och rosta i mitten av ugnen i 200°C i ca 5 minuter tills de fått en gyllenbrun karamell färg. Låt svalna. Hacka dem grovt om bitarna har flutit ihop.
  2. Toppa pannacottan med choklad och hallon.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.