Ingredienser

14 portioner

Lakritsrulltårta

Beskrivning

Ingredienser

14 portioner

Gör så här:

  1. Vispa ägg och socker poröst.
  2. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt till äggblandningen. Blanda försiktigt med en slickepott. Häll smeten jämnt över en bakpappersklädd plåt.
  3. Grädda i 200 grader mitt i ugnen i ca. 10 minuter.
  4. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Strö socker över pappret. Vänd över kakan på pappret. Ta bort pappret från bakningen, kyl ner kakan.
  5. Sprid lemon curd på botten.
  6. Strö över florsocker på bakbordet. Kavla ut marsipanmassan till samma storlek som tårtbottnen. Kontrollera att den rör sig/lossnar från bordet, tillsätt mer socker vid behov.
  7. Lägg över den utkavlade marsipanen över lemon curdsidan på kakan.
  8. Vänd kakan igen. Lägg på bakplåtspapper och plåt, vänd.
  9. Kombinera lakrits och citron kvarg och grädde. Vispa hårt.
  10. Applicera skummet på den vända kakan. Lämna ett par centimeter utan fyllning i kanterna. Rulla ihop kakan så att sista delen hamnar under sömmen.
  11. Lyft på rulltårtan på utlagda lakritssnören. Knyt fina knutar.

 

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Lakritsrulltårta


Populära avdelningar