Fortsätt till innehållet
Lakritsrulltårta med citron

Lakritsrulltårta med citron

En rulltårta med ett spektakulärt utseende, fiffigt dekorerad med svart marsipan och lakritssnören blir fint att bjuda på halloween eller närhelst det kommer en lakritsälskare på fika. Citron och lakrits är en klassisk och god kombination som ger smak till fyllningen.

Lakritsrulltårta med citron

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Lakritsgrädde

 • 3 dl
  Valio Laktosfri vispgrädde
  Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
  Valio Laktosfri vispgrädde 35% 5 dl
 • 180 g lakritskarameller

Botten

 • ägg
 • 1½ dl strösocker
 • 1 tsk citronskal, finrivet
 • 1 dl vetemjöl
 • ½ dl potatismjöl
 • 1 tsk bakpulver

Fyllning och dekoration


Instruktioner

Lakritsgrädde

 1. Värm grädde och karameller under omrörning i ca 15 minuter, eller tills godisarna har smält. Häll upp i en skål och ställ kallt i minst 5 timmar.

Botten

 1. Vispa ägg, socker och citronskal pösigt.
 2. Blanda de torra ingredienserna. Sikta ner dem i ägg- och sockerblandningen och blanda försiktigt. Bred ut smeten jämnt på ett bakplåtspapper i en ugnsform (ca 30x40cm).
 3. Grädda i 200 °C i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills kakan är genomgräddad.
 4. Låt svalna helt.

Fyllning och dekoration

 1. Bred ut lemoncurd på tårtbotten.
 2. Strö socker på en plåt. Kavla ut marsipanen till samma storlek som tårtans botten. Se till att den inte fastnar, tillsätt mer strösocker vid behov.
 3. Lägg marsipanarket ovanpå lemoncurden. Lägg ett bakplåtspapper och en bakplåt eller en stor skärbräda ovanpå. Vänd med en snabb rörelseså att marsipanen och pappret hamnar i botten
 4. Vispa grädden och kvargen hårt.
 5. Bred fyllningen på tårtan men lämna ett par centimeter på ena långsidan utan fyllning. Rulla ihop till en rulle. Börja från långsidan med fyllning och vänd skarven neråt.
 6. Knyt lakritssnören runt rullen.
 7. Servera samma dag.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.