Fortsätt till innehållet

Laktosfri muggkaka

Muggkaka, engelskans mug cake, är en efterrätt med kombination av utsökt och superenkelt. Bästa tänkbara kombo när sötsuget sätter in! Denna laktosfria variant av muggkaka smakar som kladdkaka och tillagas i portionsstorlek i mikron. Toppa gärna med vispad laktosfri grädde, färska bär och florsocker för en lyxig och snabblagad dessert.

Laktosfri muggkaka

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 1 msk
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 200 g
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk kakao
  • ½ tsk vaniljsocker
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ krm salt
  • 2 msk
    Valio Laktosfri mellanmjölkdryck
     I Valio laktosfri mellanmjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mellanmjölkdryck 1,5% 1,5 L
  • 0 kg färska bär, riven choklad och vispad grädde

Instruktioner

  1. Smält smöret direkt i en kopp som rymmer minst 2 dl i mikrovågsugnen ca 15-20 sekunder.
  2. Blanda ner de torra ingredienserna.
  3. Häll på mjölken och blanda till en slät smet.
  4. Grädda kakan i mikrovågsugnen ca 60 sekunder på hög effekt. Om kakan fortfarande är kladdig mikrar du kakan i 15 sekunder åt gången tills kakan är lagom kladdig.
  5. Toppa med bär och riven choklad och servera vispad grädde till.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.