Laktosfri muggkaka

Laktosfri muggkaka

Laktosfri muggkaka

Muggkaka, engelskans mug cake, är en efterrätt med kombination av utsökt och superenkelt. Bästa tänkbara kombo när sötsuget sätter in! Denna laktosfria variant av muggkaka smakar som kladdkaka och tillagas i portionsstorlek i mikron. Toppa gärna med vispad laktosfri grädde, färska bär och florsocker för en lyxig och snabblagad dessert.

1 Portioner
10 min
00 ratings

Ingredienser1 Portioner

1 msk
2 msk
Vetemjöl
2 msk
Strösocker
1 msk
Kakao
½ tsk
Vaniljsocker
½ tsk
Bakpulver
½ krm
Salt
2 msk
2 msk
Färska bär
Florsocker

Gör så här

  1. Smält det laktosfria smöret i en kastrull eller direkt i koppen i mikron (ca 15-20 sek). Koppen måste rymma minst 2 dl.
  2. Blanda ner de torra ingredienserna.
  3. Slå över mjölken och blanda till en slät smet.
  4. Grädda kakan i mikron i ca 60 sekunder på medelhög värme. Om kakan fortfarande är kladdig mikrar du kakan i 15 sekunder åt gången tills kakan är lagom kladdig.
  5. Toppa med laktosfri vispgrädde, bär och florsocker!

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›