Ingredienser

6 portioner

Laktosfria frasiga våfflor

Beskrivning

Grundrecept på himmelskt goda laktosfria frasiga våfflor. En klar favorit bland både vuxna och barn. 

Ingredienser

6 portioner

Gör så här:

  1. Smält smöret och låt svalna något
  2. Rör ihop vetemjöl, salt och bakpulver. 
  3. Vispa i mjölk, grädde och smör och rör slätt.
  4. Grädda våfflorna i hett våffeljärn. 
  5. Pensla med smör mellan gräddningarna. 
  6. Toppa gärna med vispad grädde, sylt och floursocker.
  7. Ät genast 

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Laktosfria frasiga våfflor

Anita Skoglund skriver:

Våfflor
Kan man få våfflorna glutenfria också?

Kelly skriver:

Hej Anita! Just detta
Hej Anita! Just detta våffelrecept innehåller vetemjöl och är tyvärr inte glutenfria.

Alma skriver:

Matte
Sverge

Ingmari Malmström skriver:

våfflor
Underbart goda. Går utmärkt att göra glutenfria också. Ät gärna med laktosfri vispgrädde men testa med "nya" smaken kvarg till. Citron eller hallon-blåbär är super gott. Eller creme fraiche till.

Cathrine skriver:

Ingredienser
Hur många dl grädde?

Irrem skriver:

Grädde
3 dl

Sanna skriver:

För mycket salt
Ta inte 1 tsk salt till detta receptet! Jag mår fortf illa av att våfflorna bara smakade salt.

Kelly skriver:

Hej Sanna!
Tack för att du hör av dig till oss! Det du säger stämmer, det ska vara 1/2 tsk salt i receptet. Vi kommer uppdatera det här med bums. Tack ännu en gång! Önskar dig en fin dag! Varma hälsningar, Nena på Valio

Lena skriver:

Laktosfri a våfflor
Tack för ditt recept

Nena skriver:

Hej Lena,
Tack för att du hör av dig till oss. Vad roligt att receptet uppskattades, det gläder oss. Önskar dig en fortsatt trevlig dag. Varmaste hälsningar, Nena på Valio

Eggbert skriver:

Mögliga ägg
Kan ägg mögla?

Kelly skriver:

Hej!Tack för din fråga.
Hej!Tack för din fråga. Enligt branschorganisationen Svenska Ägg så kan ägg mögla, men det är väldigt ovanligt. När detta sker så beror det oftast på att ägget förvarats för lufttätt. Det fullständiga svaret hittar du på Svenska Äggs hemsida https://bit.ly/2INHVQI Varma hälsningar, Jonas på Valio

Erika skriver:

Ägg?
Stämmer det verkligen att receptet är utan ägg?

Nena skriver:

Hej Erika,
Tack för din fråga. Just det här receptet är utan ägg! Återkom gärna när du har provat och berätta hur de smakade. Varmaste hälsningar, Nena på Valio

Erika skriver:

Förstört våffeljärn
Hej, det gick inte så vidare bra när jag provade ert recept. Har gräddat våfflor måååånga gånger och alltid utifrån laktosfritt recept, med ägg. Alltid gått bra, men inte denna gång. Smeten blev som klister och fastnade både uppe och nere. Blev inga våfflor; bara en konstig massa som fastnade. Och ja, jag hade smör till både smet och järn. Vi fick inte bort smeten! Får nog slänga våffeljärnet tyvärr...

Nena skriver:

Hej Erika,
Tack för att du hör av dig. Vad tråkigt att det inte blev bra! Prova blötlägga partierna där smeten har fastnat med en fuktig handduk, det borde gå bra att få bort smeten som fastnat därefter. Lycka till! Varmaste hälsningar, Nena på Valio


Populära avdelningar