Förberedelsetid
Aktiv
45 min
Passiv
25 min
Totalt
1 h 10 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn180°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
150 g
Valio Laktosfri smör, rumstempereratSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1½ dl strösocker
- 3 äggulor
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
-
1½ dl
Valio Laktosfri lättmjölkdryckI Valio laktosfri lättmjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar - och…
Maräng
- 2 äggvitor
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
Fyllning
-
400 g
Valio Laktosfri kvarg körsbärLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av körsbär. God som den är tillsammans med…
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 200 g körsbär
Dela recept
Instruktioner
- Vispa smör och socker och poröst. Vispa ned äggulorna. Rör ihop de torra ingredienserna och blanda sakta ned dem och mjölkdrycken.
- Bred ut smeten till en rektangel (25 x 35 cm) på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 180°C i ca 10 minuter.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa ned socker lite i taget och vispa till en blank smet som är så hård att du kan vända bunken upp och ned.
- Bred marängen på den förgräddade botten. Grädda ytterligare i mitten av ugnen i 180 °C i ca 15 minuter tills ytan är vackert brun. Låt svalna.
- Skär botten i 20 jämnstora bitar. Du kan göra 20 enkla bakelser eller 10 dubbla bakelser med lock som på bilden.
- Fyll bakelserna strax före servering med kvarg, vispad grädde och körsbär. Enklast fyller du bakelserna genom att spritsa både kvarg och vispad grädde över dem.
Hantering av körsbär
- Kärna ur hela körsbär: gör ett tvärgående snitt längs kärnan. Lösgör den övre delen med en kniv och lösgör kärnan från fruktköttet.
- Om du använder färdigt kärnfria djupfrysta körsbär ska du gärna skära dem i halvor/klyftor när de fortfarande är lite frysta.
Till recepten
Dela recept