Marängbakelse med körsbär

Marängbakelse med körsbär

Marängbakelse med körsbär

Marängbakelse med körsbär

En älskad marängbakelse med många namn: Pinocchiobakelse, Brittabakelse, Glömmingebakelse eller Herrgårdsbakelse. Här med en fyllning av körsbärskvarg och vispad grädde. Prova! Den är magiskt god.

10 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser10 Portioner

150 g
1 ½ dl
socker
3 st
äggulor
2 dl
vetemjöl
2 tsk
bakpulver
1 ½ dl

Maräng

2 st
äggvitor
2 dl
socker
2 tsk
vaniljsocker

Fyllning

400 g
2 dl
Valio Laktosfri vispgrädde
200 g
körsbär

Gör så här

  1. Vispa mjukt smör och socker. Vispa ned äggulorna. Rör ihop de torra ingredienserna och blanda sakta ned dem och mjölkdrycken.
  2. Bred ut smeten till en rektangel (25 x 35 cm) på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Förgrädda botten i mitten av ugnen i 180° grader i cirka 10 minuter.
  3. Tillaga marängen: Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt socker i små omgångar. Vispa så hårt att du kan vända på bunken utan att skummet rinner ut.
  4. Bred ut marängen på den förgräddade botten. Grädda ytterligare i mitten av ugnen i 180° grader i cirka 15 minuter tills ytan är vackert brun. Låt svalna.
  5. Skär botten i 20 jämnstora bitar. Du kan göra 20 enkla bakelser eller 10 dubbla bakelser med lock som på bilden.
  6. Fyll bakelserna strax före servering med kvarg, vispad grädde och bitar av körsbär. Enklast fyller du bakelserna genom att spritsa både kvarg och vispad grädde över dem.
  7. Hantering av körsbär

  8. Kärna ur hela körsbär: gör ett tvärgående snitt längs kärnan. Lösgör den övre delen med en kniv och lösgör kärnan från fruktköttet.
  9. Om du använder färdigt kärnfria djupfrysta körsbär ska du gärna skära dem i halvor/klyftor när de fortfarande är lite frysta.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.