Fortsätt till innehållet
Oreobrownie med smak av lakrits

Oreobrownie med smak av lakrits

En enkel brownie som har fått extra smak av lakrits och oreokakor. En kaka med kakor som blir extra god med lite lakritssås på toppen .

Oreobrownie med smak av lakrits

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 150 g
    Valio smör normalsaltat
    Vårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
    Valio smör normalsaltat 500 g
  • 150 g blockchoklad
  • ägg
  • 1½ dl farinsocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 krm bikarbonat
  • 1 msk lakritspulver
  • 1 krm salt
  • 12  oreokakor

Garnering


Instruktioner

  1. Smält smöret på spisen på låg värme eller i mikrovågsugnen. Hacka chokladen och blanda ner. Rör tills den har smält.
  2. Vispa ned ägg och socker. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner. Blanda till en slät smet. Häll upp i en bakplåtspappersklädd ugnsform (15 x 20 cm).
  3. Tryck ner oreokakorna jämnt i smeten.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 200°C i 18 - 20 minuter. Låt svalna.
  5. Vispa kvarg och grädden fast i en skål. Rör ner lakritssåsen. Bred ut över den avsvalnade brownien.
  6. Dekorera med lakritsgodis och ringla över mer lakritssås om du vill. Skär i bitar och njut.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.