Påskkaka

Påskkaka

Påskkaka

En härligt gulaktig påskkaka som lättt blir en favorit hos både stora och små påskfirare. Kakan toppas med en klick grädde och en halv aprikos för den rätta påsklooken.

8 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser8 Portioner

Påskkaka

50 g
Jäst för söta degar
2 st
Ägg
2 dl
150 g
7 ½ dl
Vetemjöl

Topping

1 st
Ägg
½ dl
Mandelspån
3 dl
1 burk
Aprikoshalvor i lag
3 dl

Gör så här

  1. Påskkaka

  2. Sätt ugnen på 220 grader och smula jästen i en bunke.
  3. Värm mjölken till ljummet (36-37 grader). Häll i 1 dl av mjölken och lös jästen.
  4. Vispa löst ihop äggen och resten av mjölken och rör samman med jästen.
  5. Rör i hälften av mjölet, skär smöret i kuber och lägg i, arbeta samman och lägg i lite mer mjöl ,allt eftersom, till en smidig deg.
  6. Platta ut med händerna till en stor pizza, lägg på en smord ugnsplåt och pensla på lättv ispad ägg och strö över mandelflarn.
  7. Grädda i ugn i 20 minuter tills den fått bra färg. Låt svalna ordentligt och dela försiktigt i mitten med hjälp av en lång kniv.
  8. Topping

  9. Bred på vaniljsåsen och lägg på locket.
  10. Skår i tårtbitar lägg på en klick grädde och en halva aprikos för den rätta påskbakelse looken.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.