Pinocchiotårta

Pinocchiotårta

Pinocchiotårta

Pinocchiotårta, eller Britatårta som den också kallas, är en god och enkel tårta med hembakta maräng- och mandelbottnar. Passar perfekt för sommarens alla firanden, så väl som till midsommar som födelsedagstårta.

10 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser10 Portioner

125 g
1 dl
Socker
2 st
Äggula
1 ½ dl
Vetemjöl
2 tsk
Bakpulver
1 dl

Maräng

2 st
Äggvitor
1 ½ st
Socker
1 tsk
Vaniljsocker
1 dl
Mandelspån

Fyllning

400 g
Jordgubbar
2 dl
Valio Laktosfri vispgrädde
2 tsk
Vaniljsocker

Gör så här

  1. Börja göra kakan genom att vispa smör och socker. Tillsätt äggulorna under vispning. Blanda i de torra ingredienserna omväxlande med mjölken.
  2. Bred ut kakdegen till en rektangel (25 x 30 cm) på en bakplåtspappersklädd plåt.
  3. Förgrädda botten i mitten av ugnen i 180 grader i 10 min.
  4. Vispa äggvitorna tills det bildas hårda toppar. Tillsätt socker i små omgångar. Vispa tills äggvitan stannar i bunken, även när bunken vänds upp och ner. Bred ut marängen på botten med en sked. Strö mandelspånet ovanpå. Grädda i mitten av ugnen i 180 grader i 15 minuter, d.v.s tills ytan är fint brun. Låt det svalna.
  5. Garnera kakan precis innan servering: Hacka jordgubbarna. Vispa grädden och vaniljsockret. Skär botten i två lika delar. Ta bort hälften av botten från bakplåtspappret med en slickepott och lägg försiktigt över på ett serveringsfat. Bred ut grädden och lägg på jordgubbarna. Lägg den andra delen av botten ovanpå.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.