Popcorntårta

Popcorntårta

Popcorntårta

Salta popcorn och söt kola är en oslagbar kombination. Denna goda sommartårta är fylld med kolakräm och dekorerad med karamelliserade popcorn och jordgubbar.

10 Portioner
2 h
00 ratings

Ingredienser10 Portioner

Tårtbotten

3 st
Tårtbottnar (18-20 cm i diameter)

Fyllning

5 dl
Valio Laktosfri vispgrädde
2 dl
Jordgubbssylt

Kolakräm

2 dl
Valio Laktosfri vispgrädde
2 dl
Strösocker
25 g

Garnering

3 dl
Popcorn, poppade
3 msk
6 msk
Strösocker
1 krm
Salt
5 dl
Jordgubbar

Gör så här

  1. Tårtbottnar

  2. Gör tre tårtbottnar enligt ett klassiskt recept eller köp färdig tårtbotten i tre delar (18-20 cm i diameter).
  3. Fyllning

  4. Vispa grädden i en skål
  5. Kolakräm: Koka grädden och farinsockret till en kolakräm på medelhög värme, cirka 5 minuter. Du kan testa att kolan är färdig genom att göra ett kulprov (hälla några droppar kola i kallt vatten, om den sprider sig behöver den koka mer). Du ska kunna forma kolan med fingrarna, då är den färdig. Låt svalna lite och rör ned smöret
  6. Fördela kolakrämen över den första tårtbotten
  7. Montera den andra tårtbotten och fördela hälften av jordgubbssylten och hälften av grädden
  8. Montera den tredje botten och fördela resten av sylten och sedan grädden jämnt över tårtan
  9. Garnering

  10. Karamelliserade popcorn: Lägg de färdigpoppade popcornen i en bunke. Smält smör och socker gyllenbrunt i en kastrull. Häll blandningen över popcornen och rör runt, häll ut dem över en bakplåtspappersklädd plåt och strö över lite salt. Låt popcornen svalna.
  11. Dekorera tårtan med jordgubbar och popcorn

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.