Red velvet cake

Red velvet cake

Red velvet cake

En djupröd och sammetslen Red velvet cake. Dekorationen är enkel men stilfull och tårtans bara kanter visar upp den krämiga fyllningen.

12 Portioner
3 h
00 ratings

Ingredienser12 Portioner

5 dl
vetemjöl
4 dl
strösocker
3 msk
kakao
1 tsk
vaniljsocker
1 tsk
bakpulver
1 tsk
bikarbonat
½ tsk
salt
200 g
2 st
ägg
1 msk
vitvinsvinäger
3 dl
röd hushållsfärg

fyllning och frosting

400 g
2 dl
2 dl
florsocker

Gör så här

  1. Smält smör och låt det svalna. Blanda de torra ingredienserna i en skål, tillsätt smält smör, ägg, vinäger och hushållsfärg. Vispa väl.
  2. Koka upp mjölken. Häll den i smeten under kraftig vispning. Vispa ytterligare några minuter.
  3. Fördela smeten i två springformar (ø 23 cm) klädda med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i 25 min. Låt svalna.
  4. Vispa färskost, grädde och strösocker. Häll över i en spritspåse, klipp en öppning på ca ø 1 cm i påsens spets. Spritsa ut hälften av fyllningen mellan tårtbottnarna och spara den andra hälften till dekoration.
  5. Spritsa bollar på tårtans topp, börja från ytterkanten, en rad i taget. Använd botten på en sked för att platta ut bollarna genom att dra skeden från ytterkanten och in mot tårtans mitt. Fortsätt genom att spritsa en ny rad med bollar och upprepa tills tårtans topp är fylld.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.