Fortsätt till innehållet
Rosa kokos- och browniekaka

Rosa kokos- och browniekaka

En läcker och lite exklusiv tårta med rosa glasyr och smak av vit choklad, frystorkade hallon och pistagenötter. Tårtan är som en saftig brownie och kan göras dagen innan festen.

Rosa kokos- och browniekaka

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 50 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 200 g
  • 2½ dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • ägg
  • 1½ dl kokosgrädde
  • 1 dl kokande vatten

till formen

  • 15 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 200 g
  • 1 msk kakao

glasyr

  • 200 g vit choklad, hackad
  • 1 dl kokosgrädde
  • 0 kg röd karamellfärg
  • ½ dl pistagekärnor, skalade
  • 5 g hallon, frystorkade
  • lime, finrivet skal

Instruktioner

  1. Smörj en kakform (ca 20 - 22 cm Ø) och pudra tunt med kakaopulver.
  2. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ned ägg, kokosgrädde och smöret . Vispa till en slät smet. Tillsätt hett vatten i en tunn stråle under kraftig vispning. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen 175 grader i cirka 20 minuter. Låt svalna och ställ därefter in kakan i kylskåpet. Viktigt att kakan är kylskåpskall när glasyren ringlas över kakan.
  3. Värm kokosgrädden till glasyren med hackad vit choklad i en kastrull under omrörning tills chokladen smält. Ta bort från spisen och vispa ner några droppar med karamellfärg
  4. Smula hallonen grovt och blanda med lime och nötter. Vänd ner 3/4 delar av strösslet i glasyren och ringla över kakan.
  5. Strö över resten av strösslet. Ställ i kylen tills glasyren svalnat.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.