Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Totalt
30 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderPannkakor
- 3 dl havregryn
- 1 dl vetemjöl
-
6 dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 3 ägg
- 1 msk socker
- 1 krm salt
-
2 msk
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
Fyllning och dekoration
- 1 l färska jordgubbar
-
4 l
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 1 msk socker
- 1 dl jordgubbssylt
Dela recept
Instruktioner
- Mät upp havregrynen i en mixer. Använd maskinen tills grynen har blivit till ett fint mjöl.
- Tillsätt övriga ingredienser och mixa i en mixer till en pannkakssmet.
- Låt smeten vila i 10 till 15 minuter. Använd maskinen en stund innan du börjar grädda. Detta gör att smeten blandas jämnt och blir fluffig.
- Värm smör i en pannkakspanna och stek pannkakorna (ca Ø 20 cm). Du behöver 6 till 8 pannkakor till tårtan.
Fyllning och dekoration
- Rensa och skiva jordgubbarna. Lämna några hela för dekoration.
- Vispa grädden och sockret.
- Fördela jordgubbarna och sylten på pannkakorna. Om du vill kan du ta inspiration från vår receptbild.
- Sätt ihop pannkakorna till en tårta, tillsätt mer vispgrädde och jordgubbar och lite sylt emellan.
- Garnera med grädde och jordgubbar.
Till recepten
Dela recept