Fortsätt till innehållet
Somrig pannkakstårta med jordgubbar

Somrig pannkakstårta med jordgubbar

Finns det något som säger sommar mer än grädde och jordgubbar? Överraska dina vänner med en somrig pannkakstårta, en underskattad dessert som gillas av både stora och små.

Somrig pannkakstårta med jordgubbar

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Pannkakor

Fyllning och dekoration

  • 1 l färska jordgubbar
  • 4 l
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 1 msk strösocker
  • 1 dl jordgubbssylt

Instruktioner

  1. Mixa havregrynen i en mixer till ett fint mjöl. Tillsätt övriga ingredienser till pannkakorna utom smöret och mixa till en jämn smet. Låt vila i 10-15 minuter.
  2. Mixa upp smeten igen precis innan du ska börja grädda så att smeten blir jämn och fluffig.
  3. Värm smör i en pannkakspanna och stek pannkakorna (ca Ø 20 cm). Du behöver 6-8 pannkakor till tårtan.
  4. Låt pannkakorna svalna.

Fyllning och dekoration

  1. Rensa och skiva jordgubbarna. Lämna några hela för dekoration.
  2. Vispa grädden och sockret fluffigt.
  3. Varva jordgubbar, sylt och grädde på pannkakorna och lägg ihop till en tårta. Om du vill kan du ta inspiration från vår receptbild.
  4. Garnera med grädde och jordgubbar.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.