Fortsätt till innehållet

Vaniljkräm

Vaniljkräm är gott som fyllning i tårtor eller andra bakverk och enkelt att göra själv. Tänk bara på att krämen inte ska koka utan bara sjuda. Tillsätt mer potatismjöl eller ett extra ägg om du vill ha en tjockare kräm.

Vaniljkräm

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 2 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 2 msk strösocker
  • ägg
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 tsk vaniljsocker

Instruktioner

  1. Blanda grädde, socker, ägg och potatismjöl i en kastrull.
  2. Koka upp under konstant omrörning tills såsen tjocknar. Lyft bort kastrullen från plattan.
  3. Låt svalna och tillsätt vaniljsocker.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.