Vegansk chokladtårta

Vegansk chokladtårta

Vegansk chokladtårta

En läcker chokladbotten, en silkeslen chokladfrosting och hallon för att fräscha upp smaken däremellan. Låter perfekt tycker vi! Här kommer ett recept på den kanske godaste chokladtårtan du någonsin smakat.

12 Portioner
6 h
00 ratings

Ingredienser12 Portioner

Tårtbotten

1 ½ msk
Linfrö, finmalet
½ dl
Varmt vatten
1 paket
1 ½ msk
Rapsolja
1 ½ msk
Äppelcidervinäger
2 dl
Socker
1 ¼ dl
Brunt socker
1 ½ tsk
Espresso snabbkaffepulver
1 msk
Vaniljsocker
1 ¼ dl
Kakao
4 dl
Vetemjöl
1 ½ tsk
Bikarbonat
¾ tsk
Salt

Fukt för tårtbotten

1 dl
Vatten
1 dl
Socker
1 tsk
Espresso snabbkaffepulver

Glasyr och fyllning

200 g
mjölkfri mörk choklad
1 ½ paket
1 ½ dl
1 ½ msk
Florsocker
1 ½ msk
Vaniljsocker
1 dl
Hallonsylt

Garnering

250 g
Färska hallon
Riven choklad, mjölkfri

Gör så här

  1. Förbered tårtbotten. Blanda linfröpulvret med varmt vatten och låt svälla i några minuter.
  2. Blanda i en skål linfröblandningen, Dream Fraiche, rapsolja, äppelcidervinäger, socker, farinsocker, espressopulver och vaniljsocker.
  3. Sikta kakaopulvret i en annan skål. Tillsätt vetemjöl, salt och bakpulver. Tillsätt de torra ingredienserna till linfröblandningen.
  4. Häll upp i en smord och mjölad ø 20 cm kakform.
  5. Grädda i 175 grader i 50 minuter tills degen, vid testning med en träpinne, inte längre fastnar på stickan. Låt svalna.
  6. Förbered fukten för tårtbotten. Koka upp vatten, socker och espressopulver tills sockret löst sig. Kyl ner.
  7. Smält chokladen och blanda i Dream Fraiche.
  8. Vispa Easy Whipping, florsocker och vaniljsocker pösigt.
  9. Blanda först en tredjedel av Easy Whipping-smeten med chokladblandningen. Vik sedan försiktigt i resten av blandningen – på så sätt håller blandningen sig luftig.
  10. Dela den avsvalnade botten i tre delar.
  11. Fukta tårtbotten och bred ut 1/2 dl hallonsylt och 1/4 av chokladmoussen ovanpå. Upprepa samma sak med det andra lagret. Fukta locket också.
  12. Använd resten av chokladmoussen som frosting på tårtan. Garnera med färska hallon och riven choklad. Låt tårtan stelna några timmar innan servering.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.