En läcker chokladbotten, en silkeslen chokladfrosting och hallon för att fräscha upp smaken däremellan. Låter perfekt tycker vi! Här kommer ett recept på den kanske godaste chokladtårtan du någonsin smakat.
Tårtbotten | |
---|---|
1 ½ msk | Linfrö, finmalet |
½ dl | Varmt vatten |
1 paket | |
1 ½ msk | Rapsolja |
1 ½ msk | Äppelcidervinäger |
2 dl | Socker |
1 ¼ dl | Brunt socker |
1 ½ tsk | Espresso snabbkaffepulver |
1 msk | Vaniljsocker |
1 ¼ dl | Kakao |
4 dl | Vetemjöl |
1 ½ tsk | Bikarbonat |
¾ tsk | Salt |
Fukt för tårtbotten | |
1 dl | Vatten |
1 dl | Socker |
1 tsk | Espresso snabbkaffepulver |
Glasyr och fyllning | |
200 g | mjölkfri mörk choklad |
1 ½ paket | |
1 ½ dl | |
1 ½ msk | Florsocker |
1 ½ msk | Vaniljsocker |
1 dl | Hallonsylt |
Garnering | |
250 g | Färska hallon |
Riven choklad, mjölkfri |
Sök olika recept på typ och läsa populära recept.