Fortsätt till innehållet

Vegansk knäck

Knäcken måste ju anses vara ett måste runt juletid och den här är vegansk så att fler kan njuta. För en perfekt knäck ska du inte dubbla receptet och koka till 125°C. Vill du ha en hårdare knäck kan du låta den koka till drygt 130°C.

Vegansk knäck

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl oddlygood® Easy Cooking
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 dl mandel, finhackad

Instruktioner

  1. Ställ 50 st knäckformar på en bricka eller en plåt.
  2. Blanda socker, kokosgrädde och sirap i en tjockbottnad kastrull. Låt koka ordentligt till temperaturen är ca 125°C. Använd gärna en kökstermometer.
  3. Lyft bort kastrullen från plattan och rör ner mandeln.
  4. Häll smeten i en kanna och fyll genast formarna med knäcken.
  5. Förvara knäcken svalt, eller ännu bättre, servera den genast!

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.