Vegansk morotskaka

Vegansk morotskaka

Vegansk morotskaka

Denna veganska morotskaka som toppas av en äppelkompott och en fluffig vaniljmousse får smaklökarna att jubla. Denna saftiga morotskaka passar året runt, men varför inte garnera med kanelstänger och stjärnanis för att skapa extra julkänsla.

20 Portioner
3 h
00 ratings

Ingredienser20 Portioner

8 dl
Vetemjöl
4 dl
Farinsocker
2 dl
Socker
1 ½ msk
Bakpulver
1 tsk
Salt
2 tsk
Kardemumma
2 tsk
Kanel
1 dl
Malda hasselnötter
1 dl
Raps- eller olivolja
1 msk
Ättika
5 dl
400 g
Riven morot

Vaniljmousse

1 st
Oddlygood Bake & Dessert Vanilj
2 ½ dl

Äppelkompott

4 st
Syrliga äpplen
2 dl
Glögg
2 dl
Syltsocker

Dekoration

Kanelstång och stjärnanis

Gör så här

  1. Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt vätskorna och riven morot, blanda. Häll upp i en 24 x 32 cm fyrkantig ugnsform klädd med bakplåtspapper.
  2. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter tills kakan är saftig i mitten, men genomgräddad. Låt svalna ordentligt.
  3. Topping

  4. Koka glögg och syltsocker i 10 min tills blandningen tjocknar lite. Skala och tärna äpplena, lägg i den varma vätskan och låt svalna väl. Lägg i en spritspåse.
  5. Vispa ihop ingredienserna till vaniljmoussen i en skål. Häll upp i en spritspåse och skär spetsen diagonalt.
  6. Bred först ut äppelkompotten på ytan i ränder med ca 2 cm mellanrum. Extrudera vaniljskummet genom att flytta påsen från sida till sida mellan sylten med den längre kanten av spetsen nedåt. Garnera med kanelstång och stjärnanis.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.