Förberedelsetid
Aktiv
3 h
Totalt
3 h
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn200°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 8 dl vetemjöl
- 4 dl farinsocker
- 2 dl socker
- 1½ msk bakpulver
- 1 tsk salt
- 2 tsk kardemumma
- 2 tsk kanel
- 1 dl malda hasselnötter
- 1 dl raps- eller olivolja
- 1 msk ättika
- 5 dl Valio Oddlygood® Barista havredryck ESL glutenfri
- 400 g riven morot
Vaniljmousse
- 1 oddlygood Bake & Dessert Vanilj
- 2½ dl oddlygood® Easy Whipping
Äppelkompott
- 4 syrliga äpplen
- 2 dl glögg
- 2 dl syltsocker
Dekoration
- 0 kg kanelstång och stjärnanis
Dela recept
Instruktioner
- Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt vätskorna och riven morot, blanda. Häll upp i en 24 x 32 cm fyrkantig ugnsform klädd med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter tills kakan är saftig i mitten, men genomgräddad. Låt svalna ordentligt.
Topping
- Koka glögg och syltsocker i 10 min tills blandningen tjocknar lite. Skala och tärna äpplena, lägg i den varma vätskan och låt svalna väl. Lägg i en spritspåse.
- Vispa ihop ingredienserna till vaniljmoussen i en skål. Häll upp i en spritspåse och skär spetsen diagonalt.
- Bred först ut äppelkompotten på ytan i ränder med ca 2 cm mellanrum. Extrudera vaniljskummet genom att flytta påsen från sida till sida mellan sylten med den längre kanten av spetsen nedåt. Garnera med kanelstång och stjärnanis.
Till recepten
Dela recept
Hitta fler recept!
Sök olika recept på typ och läsa populära recept.