Fortsätt till innehållet
Vegansk morotskaka med äppel- och vaniljtopping

Vegansk morotskaka med äppel- och vaniljtopping

Denna veganska morotskaka toppas av en äppelkompott och en fluffig vaniljmousse får smaklökarna att jubla. Kakan passar året runt men om du garnerar med kanelstänger och stjärnanis får den ett extra juligt utseende.

Vegansk morotskaka med äppel- och vaniljtopping

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 dl hasselnötsmjöl
  • 4 dl farinsocker
  • 2 dl strösocker
  • 1½ msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk kardemumma, malen eller mortlad
  • 2 tsk kanel, malen
  • 1 dl raps- eller olivolja
  • 1 msk ättikssprit, 12%
  • 5 dl Valio Oddlygood® Barista havredryck ESL glutenfri
  • 400 g morot, riven

Vaniljmousse

  • oddlygood Bake & Dessert Vanilj
  • 2½ dl oddlygood® Easy Whipping

Äppelkompott

  • 2 dl glögg
  • 2 dl syltsocker
  • syrliga äpplen

Dekoration

  • 0 kg kanelstång och stjärnanis

Instruktioner

  1. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  2. Blanda ner olja, ättika, havredryck och morot. Häll upp i en fyrkantig ugnsform (ca 24 x 32 cm) klädd med bakplåtspapper.
  3. Grädda i mitten av ugnen i 200 °C i ca 30 minuter tills kakan är saftig i mitten men genomgräddad.
  4. Låt svalna helt.

Topping

  1. Koka glögg och syltsocker i 10 minuter tills blandningen tjocknar lite. Skala och tärna äpplena fint. Lägg dem i den varma vätskan, dra från värmen och låt svalna helt. Lägg kompotten i en spritspåse utan tyll.
  2. Vispa ihop ingredienserna till vaniljmoussen i en skål. Häll upp i en spritspåse utan tyll och skär spetsen diagonalt.
  3. Bred ut äppelkompotten på ytan i ränder med ca 2 cm mellanrum. Spritsa ut vaniljmoussen till ett vågigt mönster mellan sylten med den längre kanten av spetsen nedåt. Garnera med kanelstång och stjärnanis.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.