Fortsätt till innehållet

Vit chokladmousse

Lingon, choklad och pepparkakor – julens mest lyckade smakkombination. Denna chokladmousse görs på söt vit choklad som gifter sig väldigt bra de lite bittra lingonen. Moussen är enkel att servera i glas, perfekt på ett litet glöggmingel.

Vit chokladmousse

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Rårrörda lingon

  • ¾ dl strösocker
  • 2 dl frysta lingon

Vit chokladmousse

Garnering

  • 4 dl florsocker
  • 1 tsk ättiksprit, 12 % eller citronsaft
  • äggvita
  • pepparkakor
  • 1 dl frysta lingon
  • ½ dl strösocker

Instruktioner

Rårörda lingon

  1. Rör ihop lingon och socker. Rör lite då och då tills sockret har löst sig.

Vit chokladmousse

  1. Vispa grädden fast.
  2. Smält chokladen i en kastrull. Rör ner kvargen i den smälta chokladen lite i taget. Rör ner äggulan och vänd försiktigt ner grädden.
  3. Häll upp i serveringsglasen och ställ kallt i ca tre timmar.

Dekoration och montering

  1. Vispa ihop florsocker, äggvita och ättika. Fyll blandningen i en spritspåse.Dekorera 6 pepparkakor med kristyr.
  2. Smula 3 pepparkakor grovt.
  3. Häll socker på en tallrik och rulla lingonen i sockret.
  4. Ta fram moussen.
  5. Lägg lite rårörda lingon i glaset, lägg på några sockrade lingon och strö över de smulade pepparkakorna. Tryck ner en pepparkaka i varje glas och pudra med florsocker över pepparkakan.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.