Vit chokladmousse

Vit chokladmousse

Vit chokladmousse

Lingon, choklad och pepparkakor – julens mest lyckade smakkombination. Denna chokladmousse görs på vit choklad som gifter sig väldigt bra med pepparkakor och rårörda lingon. Så bjud in till ett lite glöggmingel och njut av denna smarriga skapelse!

6 Portioner
4 h
00 ratings

Ingredienser6 Portioner

2 dl
Frysta lingon
¾ dl
Strösocker
2 dl
100 g
Vit choklad (ev. laktosfri)
2 dl
1 st
Äggula
4 dl
Florsocker
1 st
Äggvita
1 tsk
Ättiksprit eller citronsaft
9 st
Pepparkakor
1 dl
Frysta lingon
½ dl
Strösocker

Gör så här

  1. Rårörda lingon

  2. Rör ihop lingon och socker och låt vila till sockret löst sig. Rör lite då och då.
  3. Vit chokladmousse

  4. Vispa grädden.
  5. Smält chokladen.
  6. Rör ner vaniljkvargen i den smälta chokladen lite i taget.
  7. Vänd ner chokladsmeten i grädden lite i taget.
  8. Rör ner äggulan.
  9. Kyl moussen i cirka tre timmar.
  10. Spritsa eller klicka ut i glas.
  11. Pikerade och smulade pepparkakor

  12. Vispa ihop florsocker, äggvita och ättika.
  13. Fyll blandningen i en spritspåse.
  14. Dekorera 6 pepparkakor med kristyr.
  15. Smula 3 pepparkakor grovt.
  16. Sockrade lingon

  17. Häll strösocker på en tallrik och rulla lingonen i sockret.
  18. Lägg ihop desserten

  19. Ta fram glasen med moussen.
  20. Tryck ner en pepparkaka i varje glas.
  21. Lägg lite rårörda lingon i glaset, lägg några sockrade lingon ovanpå och strö över de smulade pepparkakorna. Pudra med florsocker över pepparkakan.
  22. Servera i glas!

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›