Vit chokladtårta

Vit chokladtårta

Vit chokladtårta

En fräsch och god tårta med smak av vanilj, vit choklad och lime.

12 Portioner
5 h
00 ratings

Ingredienser12 Portioner

Bas

150 g
Digestivekex
75 g

Fyllning

3 st
Gelatinblad
2 dl
Valio Laktosfri vispgrädde
400 g
100 g
Vit choklad
2 msk
Socker
2 tsk
Limeskal, rivet
3 msk
Limejuice

Gör så här

  1. Klä botten av en springform (Ø 20-23 cm) med bakplåtspapper. Smula digestivekex i t. ex. en matberedare och blanda i det smälta smöret. Tryck ut smulblandningen på bakplåtspappret i botten av formen
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten för att mjukna. Vispa grädden
  3. Lägg hälften av kvargen i en skål. Smält chokladen och vispa ner den i kvargen med en stavmixer så att den vita chokladen inte klumpar sig. Tillsätt resterande av kvargen, socker och limeskal i blandningen
  4. Koka upp limejuice och lös upp de blötlagda gelatinbladen i juicen. Häll sedan i kvargblandningen sakta i juicen och blanda väl. Tillsätt till sist den vispade grädden
  5. Häll i tårtfyllningen över smulbottnen och jämna till ytan. Täck över med folie och frys in tårtan i kylen i minst 3 - 4 timmar
  6. Ta försiktigt bort tårtan med en kniv runt kanterna på formen. Lyft och lägg på ett serveringsfat och dekorera med macarons, godis och/eller ätbara blommor

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.