Fortsätt till innehållet

Vit chokladtårta

En ljuvlig tårta av vitchoklad på en cheesecake-botten. Tårtan har har en frisk smak av lime och kvarg och bakas utan ugn. Det går utmärkt att göra den dagen innan kalaset och dekorera i sista stund. Dekorationen är precis vad du gör den till; festlig med macarons och guld eller fräsch med mynta, hallon och lime.

Vit chokladtårta

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Botten

Fyllning

  • gelatinblad
  • 2 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • lime, finrivet skal från
  • 400 g
    Valio Laktosfri kvarg vanilj
    Laktosfri kvarg med fyllig och rund smak av vanilj. God som den är tillsammans med…
    Valio Laktosfri kvarg vanilj 7% 200 g
  • 100 g vit choklad
  • 2 rkl strösocker
  • 3 msk limejuice

Instruktioner

  1. Klä botten av en springform (ca 20-23 cm Ø) med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret. Smula kexen i t ex en matberedare och blanda med smöret. Tryck ut smulorna i formen. Ställ kallt.
  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Vispa grädden och limeskalet fast.
  4. Smält chokladen i vattenbad eller i en mikrovågsugn. Mixa ner hälften av kvargen med en stavmixer så att den vita chokladen inte klumpar sig. Tillsätt resten av kvargen och socker.
  5. Koka upp limejuicen. Krama ur gelatinbladen och vispa ner i juicen. Vänd ner allt i kvargblandningen. Vänd sist ner den vispade grädden.
  6. Häll i fyllningen över smulbottnen och jämna till ytan. Täck över med folie och frys in tårtan i kylen i minst 3 timmar.
  7. Ta försiktigt bort formen från tårtan. Ta hjälp av en varm kniv runt kanterna om det behövs.
  8. Lägg upp på ett serveringsfat och dekorera med t ex macarons, godis eller ätbara blommor.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.