Förberedelsetid
Aktiv
10 min
Passiv
1 h
Totalt
1 h 10 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarbröd
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 1 dl solrosfrön
- 1 dl linfrömjöl
- 1 dl svarta sesamfrön
- ½ dl chiafrön
- 2 dl kokande vatten
-
25 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 1 msk kakaopulver
- ¼ tsk lakritspulver
- 1 tsk salt
Dela recept
Instruktioner
- Blanda de torra ingredienserna i en skål.
- Koka upp vatten och smält smöret. Häll vatten och smör över fröblandningen och blanda ihop. Låt stelna i 30 min.
- Bred ut blandningen på plåt täckt med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 30 min (2 x 15 minuter). Skär brödet i bitar halvvägs genom gräddningen.
Till recepten
Dela recept