Fortsätt till innehållet

Lakritstårta

En minnesvärd tårta som kan göras till födelsedagsfester, Halloween-firanden eller vilken högtid som helst. Temat kan varieras och smaken faller i smaken för både barn och vuxna!

Lakritstårta

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Lakritsgrädde

  • 2 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 100 g lakritskola, t ex Kick

Tårtbotten

  • ägg
  • 1½ dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk krossade turkisk peppar-karameller

Fyllning och frosting

  • ½ dl kanderad citronsaft utspädd med vatten
  • Valio Laktosfri kvarg citron
    Laktosfri kvarg med fyllig och rund smak av citron. God som den är tillsammans med…
    Valio Laktosfri kvarg citron 7% 200 g
  • 1 paket marsipan, svart
  • 125 g vit sockerpasta

Instruktioner

  1. Förbered först lakritsgrädden. Häll upp grädden i en kastrull. Hacka karamellerna. Värm under omrörning tills karamellerna har smält. Placera blandningen i kylen. Låt svalna i flera timmar. (Gräddblandningen kan förberedas och ställas i kylen även dagen innan.)

Tårtbotten

  1. Vispa rumsvarma ägg och socker till ett tjockt skum.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och turkisk peppar. Tillsätt till äggblandningen medan du försiktigt rör om.
  3. Häll upp i en smord, smulad kakform (Ø ca 24 cm).
  4. Tillaga i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30 min eller tills den är genomgräddad.
  5. Ta ut kakan från formen när den svalnat något.
  6. Skär den avsvalnade tårtbotten i tre delar.

Fyllning

  1. Vispa lakritsgrädden med en elvisp.
  2. Bred ut en burk kvarg och hälften av grädden ovanpå tårtbotten lätt fuktad med utspädd citronsaft.
  3. Lägg det mellersta lagret av kakan ovanpå. Fukta och fyll som tidigare.
  4. Lägg tårtskyddet ovanpå. Fukta

Dekoration

  1. Forma den svarta marsipanen till en boll. Rulla den mellan plastfolie till en rund skiva. Storleken på marsipanen ska täcka hela tårtan (inklusive kanterna).
  2. För över marsipanarket på tårtan. Tryck till hårt, jämna till kanterna med en kniv.
  3. Rulla sockerpastan till 1 1/2 mm tjocka skivor på ett bord mjölat med strösocker. Gör ett stort spöke eller många små spökfigurer av brädan.
  4. Spökfigurer: Ta bitar från tallriken med en rund form eller ett dricksglas. Forma dem till spöken, t ex ovanpå en skrynklig foliekula. Tryck till ögonhålen med en tändsticka. Lägg de formade figurerna på bakplåtspapper för att stelna.
  5. Servera som en halloweentårta. Genom att variera dekorationen kan du servera tårtan på andra fester, t ex som födelsedagstårta.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.