Fortsätt till innehållet
Toscakaka med körsbär

Toscakaka med körsbär

En ovanlig och ovanligt delikat toscakaka med körsbär. Kakan kan göras på både färska och frysta bär, perfekt när man vill sätta lite sommarsmak på vintern. Servera gärna vaniljsås till.

Toscakaka med körsbär

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 150 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 200 g
  • ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 200 g
    Valio Laktosfri kvarg körsbär
    Laktosfri kvarg med fyllig och rund smak av körsbär. God som den är tillsammans med…
    Valio Laktosfri kvarg körsbär 7% 200 g
  • 200 g körsbär, färska eller frysta

Toscaglasyr

  • 50 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 200 g
  • 2 dl mandelspån
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 1 msk vetemjöl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Klä en ca 20 cm lång brödform med bakplåtspapper eller smöra och bröa den.
  3. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten. Vänd försiktigt ned kvarg och smält smör under omrörning. Tillsätt körsbären i smeten och rör om.
  4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
  5. Koka upp ingredienserna till toscaglasyren i en kastrull under omrörning. Låt koka sakta tills blandningen tjocknar något ca 5 minuter.
  6. Bred ut glasyren på kakbotten. Höj värmen till 200°C och grädda ytterligare i ca 10 minuter tills ytan är vackert ljusbrun.

Tips

Det går att frysa in toscakakan.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.