Toscakaka med körsbär

Toscakaka med körsbär

Toscakaka med körsbär

Njut av denna härligt goda toscakaka med körsbär till fika, efterätt eller kalaset.

12 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser12 Portioner

2 st
ägg
1 ½ dl
socker
4 dl
vetemjöl
2 tsk
bakpulver
150 g
200 g
200 g
körsbär (färska eller frysta)

Toscaglasyr

50 g
2 dl
mandelspån
1 dl
socker
½ dl
Valio Laktosfri vispgrädde
1 msk
vetemjöl

Gör så här

  1. Ta en cirka 20 cm lång brödform och klä den med bakplåtspapper eller smöra och bröa den.
  2. Smält smöret. Vispa ägg och socker. Tillsätt en blandning av vetemjöl och bakpulver samt kvarg och smält smör under försiktig omrörning. Tillsätt körsbären i smeten och rör om. Häll smeten i formen.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° grader i 30 minuter.
  4. Mät upp ingredienserna till toscaglasyren i en kastrull. Rör om. Låt koka sakta tills blandningen tjocknar något.
  5. Bred ut glasyren på kakbotten. Grädda ytterligare i mitten av ugnen i 200° grader i cirka 10 minuter tills ytan är vackert ljusbrun.
  6. tips

  7. Det går att frysa in toscakakan.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.