Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Passiv
35 min
Totalt
1 h 35 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
150 g
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- 2 dl strösocker
- 3 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 dl rabarber, skuren i tunna skivor
Toscatäcke
-
75 g
Valio smör normalsaltatVårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
- 1 dl strösocker
- 1 dl mandelflarn
Till servering
-
1 paket
Valio Laktosfri Vanilla™ vaniljsåsValio laktosfri vaniljsås har en krämig smak och innehåller äkta vanilj från vaniljstång. Den passar…
Dela recept
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C. Smörj och mjöla en rund form.
- Smält smöret till toscatoppingen i en kastrull tillsammans med sockret. Koka samman någon minut och rör ner mandelspån. Ställ åt sidan.
- Smält smöret till kakan och låt det svalna något.
- Vispa socker och ägg pösigt i en bunke. Tillsätt det smälta smöret och blanda väl.
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat bunke och sikta ner i smeten.
- Häll smeten i formen och fördela rabarberskivorna jämnt över smeten.
- Häll toscatoppingen över kakan och se till att täcka rabarbern helt.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter, eller tills den fått en gyllene färg och är genomgräddad.
- Låt kakan den svalna något innan du tar bort den från formen.
- Servera toscakakan ljummen eller kall. Avnjut tillsammans med vaniljsås eller glass!
Till recepten
Dela recept