Toscakaka med rabarber

Toscakaka med rabarber

Toscakaka med rabarber

Prova vår läckra toscakaka med rabarber - en perfekt kombination av sött och syrligt. Den saftiga kakan täcks av knaprig toscatopping som gör varje tugga till en smakupplevelse. Ett enkelt och oemotståndligt recept som kommer att imponera på dina smaklökar.

8 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser8 Portioner

150 g
2 dl
Socker
3 st
Ägg
2 tsk
Vaniljsocker
3 dl
Vetemjöl
2 tsk
Bakpulver
2 dl
Rabarber, skuren i tunna skivor

Toscatäcke

75 g
1 dl
Socker
1 dl
Mandelflarn

Till servering

1 paket

Gör så här

  1. Förvärm ugnen till 175°C. Smörj och mjöla en rund form.
  2. Smält smöret och låt det svalna något.
  3. Vispa socker och ägg luftigt i en bunke. Tillsätt det smälta smöret och vaniljsocker, och blanda väl.
  4. Sikta mjöl och bakpulver i en separat bunke och rör sedan ner det i smeten.
  5. Häll smeten i den förberedda formen och fördela rabarberskivorna jämnt över smeten.
  6. Förbered toscatoppingen genom att smälta smöret i en kastrull. Tillsätt socker och mandelspån och blanda väl.
  7. Häll toscatoppingen över kakan och se till att täcka rabarbern helt.
  8. Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 35-40 minuter, eller tills den fått en gyllene färg och är genomgräddad.
  9. Ta ut kakan från ugnen och låt den svalna något innan du tar bort den från formen.
  10. Servera toscakakan ljummen eller kall. Avnjut tillsammans med vaniljsås eller glass!

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.