Förberedelsetid
Passiv
25 min
Totalt
25 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn200°C
Recension
1
stjärnor av fem
2 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderPajbotten
- 2½ dl vetemjöl
- 1 dl polentagryn
- ½ tsk salt
- 1 tsk bakpulver
- ½ dl rapsolja
- 1½ dl kallt vatten
Fyllning
- 150 g broccoli
- 6 körsbärstomater
- 1 vegansk chorizo
- 1 msk oliver
- 200 g kikärter, kokta
- 1 vitlöksklyfta, hackad
- 1½ msk citronsaft
- 1 paket oddlygood® Veggie grated
- 2 msk pinjenötter
- 0 kg salt och svartpeppar
- 0 kg olivolja
- 0 kg basilika
Dela recept
Instruktioner
- Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt olja och vatten och rör ihop till en jämn deg. Fördela ut degen med mjölade händer i en rund pajform. Ställ kallt.
- Sätt ugnen på 200 °C.
- Skär broccoli i bitar och koka dem i saltat vatten i 3 minuter. Sila av vattnet. Dela tomaterna, skiva korven och oliverna.
- Mixa kikärtor, vitlök, och citronsaft i en mixer. Tillsätt osten och krydda med salt och peppar. Häll ut blandningen över pajbotten.
- Lägg på broccoli, skivad korv, körsbärstomater och oliver. Toppa med pinjenötter och ringla över olivolja.
- Baka pajen i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
- Låt pajen svalna något och garnera med några basilikablad.
Till recepten
Dela recept
Hitta fler recept!
Sök olika recept på typ och läsa populära recept.